Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Το μήνυμα της μισοάδειας Τούμπας!!

Η χθεσινή ταπεινωτική ήττα του ΠΑΟΚ είναι απόρροια και της μεγάλης απογοήτευσης που έδωσε τον προδομένο κόσμο η διαχείριση της πενταετίας Ζαγοράκη. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.
Το μήνυμα της μισοάδειας Τούμπας
Δεν ήταν μόνο το χθεσινό αρνητικό αποτέλεσμα της Τούμπας, αλλά και το μισοάδειο γήπεδο που δημιούργησε την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ περνάει μια περίεργη περίοδο. Η ομάδα που πέρασε με ευκολία από το ΟΑΚΑ και γκρέμισε από την πρώτη θέση τον Παναθηναϊκό, βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο 17’ από έναν Αστέρα Τρίπολης που στο φετινό πρωτάθλημα έχει πάρει διαζύγιο με το γκολ.
Από την προηγούμενη Κυριακή μέχρι χθες μεσολάβησαν γεγονότα στον ΠΑΟΚ που απογοήτευσαν και τον κόσμο και τους παίκτες. Σε ένα κακό οικονομικό περιβάλλον, ήρθε η γενική συνέλευση της Δευτέρας όπου πιστοποιήθηκαν οι μεγάλες ευθύνες του Θοδωρή Ζαγοράκη για την κακή οικονομική διαχείριση της τελευταίας δεκαετίας.Η τοποθέτηση του πρώην προέδρου του Δικεφάλου του Βορρά, αντί να ηρεμήσει την κατάσταση, δημιούργησε νέο προβληματισμό και καχυποψία.
Ο Ζαγοράκης δεν είπε λέξη για την ταμπακιέρα και προτίμησε να απειλήσει –εμμέσως με ένδικα μέσα– όσους μιλούν μειωτικά για τη θητεία του.Το ζήτημα είναι ότι από το ταμείο του ΠΑΟΚ λείπουν τα 270.000 του Βιολίδη και τώρα προστέθηκαν τα 320 του Ζαγοράκη. Ατυχής ήταν η προσπάθεια του Βρύζα να καλύψει τον πρώην συμπαίκτη του, λέγοντας το καταπληκτικό «τα χρήματα αυτά διατέθηκαν από τον πρόεδρο και δεν ήταν δυνατόν να έχουν παραστατικά!».
Οταν σε μια ανώνυμη εταιρεία με τέτοια ελαφρότητα αντιμετωπίζει κανείς την κατάσταση με πια διάθεση να πάει ο Παοκτσής στο γήπεδο για να υποστηρίξει την ομάδα του... ο κόσμος ήταν ο διαρκής αιμοδότης της προσπάθειας Ζαγοράκη και νιώθει προδομένος καθώς δεν είναι μόνο τα παραστατικά που λείπουν, αλλά και τα 5.000.000 ευρώ που χρειάζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι της 30 Ιουνίου για να μη βρεθεί στην μέγκενη της UEFA.
Η ατμόσφαιρα χθες στην Τούμπα αντικατόπτριζε την εικόνα της δευτεριάτικης γενικής συνέλευσης. Αραιός κόσμος, φάνηκε να αποδέχεται τη μοίρα του απέναντι σε μια ομάδα που ούτε στο καλύτερό της όνειρο μπορούσε να σκεφτεί τέτοια εξέλιξη του αγώνα. Το ότι η ψυχολογία των παικτών ήταν στο ναδίρ φάνηκε και από τον τρόπο εκτέλεσης του πέναλτι στο 90’ όπου χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.Εκείνο που πρέπει να κάνει ο Βρύζας είναι να μιλήσει καθαρά στους οπαδούς, οι οποίοι σε λίγο θα τον αμφισβητήσουν όπως έκαναν και με τον Ζαγοράκη. Αν δεν πει τώρα την αλήθεια, θα βρεθεί μπροστά σε παγόβουνο.
Ωστόσο, η σημερινή μέρα είναι όλα τα λεφτά για τη μάχη της κορυφής στο φετινό πρωτάθλημα. Αν ο Παναθηναϊκός περάσει από την ΑΕΚ, παίζει το τελευταίο του χαρτί στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό. Εάν όμως στραβοπατήσει, τότε η ήδη ζοφερή ατμόσφαιρα που υπάρχει με βάση τις διοικητικές εξελίξεις θα ενταθεί. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός κερδίζοντας σήμερα τον Αρη, πηγαίνει με τον αέρα της κορυφής στο ντέρμπι των «αιωνίων».
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: