Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Και πώς να μην το πάρει ο Παναθηναϊκός…!!

Και πώς να μην το πάρει ο Παναθηναϊκός…
Η τρίτη φορά που ο ΠΑΟ αντιμετώπισε φέτος τον ΟΣΦΠ σήμανε και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας (μετά από τρία χρόνια). Τα κοινά σημεία όλων των ντέρμπι τον οδήγησαν στον τίτλο…

Η διάρκεια που έδειξε ο Ολυμπιακός δεν είχε… αντίκρισμα
 
Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού και στα τρία ματς με τον Παναθηναϊκό.
 
Για ένα ακόμη ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (58.6% έναντι 46.34% των «πρασίνων»).
 
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν συνεπής στις ασίστ (4 όσες και ο Μάντζαρης), όντας ο πρώτος πασέρ για τον Ολυμπιακό και στα τρία ματς με τον Παναθηναϊκό.
 
Η διάρκεια που έδειξε ο Παναθηναϊκός είχε, όμως...
 
Ο Ίαν Βουγιούκας είχε πολύ καλή απόδοση, όπως και στους δύο προηγούμενους αγώνες κόντρα στην πρώην ομάδα του. Πέτυχε κρίσιμους πόντους στο τέλος, αν και είχε μόλις 7 σε 11:57 λεπτά συμμετοχής.
 
Ο Ρομέιν Σάτο πήρε το καθοριστικό ριμπάουντ στο τέλος μετά το άστοχο τρίποντο από τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά το να μαζεύει τα… σκουπίδια το έκανε σε όλα τα προηγούμενα ματς μεταξύ των δύο «αιωνίων» (Συνολικά είχε 6 στον τελικό, όλα αμυντικά).
 
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν για ένα ακόμη ντέρμπι ο πρώτος πασέρ για το «τριφύλλι». Είχε 7 ασίστ, αλλά και 7 κλεψίματα στον τελικό.
 
Ο Παναθηναϊκός είχε και το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στις βολές για τρίτο ντέρμπι. 78.2% έναντι 75% του Ολυμπιακού.
 
Τι… άλλαξε ο Παναθηναϊκός για να νικήσει τον Ολυμπιακό
 
Οι γνώστες από τέτοια ματς πρωταγωνιστούσαν μέχρι σήμερα. Πρίντεζης και Διαμαντίδης στο 74-70 και Μπατίστ και Πρίντεζης στο 78-77. Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ξεπετάχτηκαν και άλλοι που δεν… ξέρουν  από αυτά και δη ο Σάτο που είχε καθοριστική απόδοση για την τελική έκβαση της αναμέτρησης (Ο Σάτο από τον Παναθηναϊκό και οι Άντιτς και Χάινς από τον Ολυμπιακό).
 
Τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ για τον Ολυμπιακό ήταν και το ατού των «ερυθρόλευκων» στα δύο προηγούμενα ντέρμπι (26 για τον Παναθηναϊκό έναντι 25 για την ομάδα του Πειραιά στον τελικό).
 
Τα περισσότερα φάουλ τα κέρδιζαν οι ψηλοί του Παναθηναϊκού (Βουγιούκας, Μπατίστ) και αντίστοιχα οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού (Σπανούλης και Σλούκας) μέχρι τον τελικό. Αυτή τη φορά έγινε το… αντίστροφο. 7 ο Άντιτς, 8 ο Διαμαντίδης.
 
Οι περισσότερες μέχρι σήμερα τάπες ήταν του Ολυμπιακού (Ο Παναθηναϊκός στον τελικό είχε πέντε σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που είχαν δύο).
 
Στα ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός ήταν φανερά χειρότερος από τον Ολυμπιακό στον τελικό, ενώ στα δύο προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια αυτός ήταν ένας τομέας που υπερτερούσε. Σε πολλούς αγώνες αυτό για μια ομάδα είναι μοιραίο. Αυτή τη φορά οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν. Μπορεί να είχαν 25 ριμπάουντ έναντι 41 του αντιπάλου τους –δηλαδή 16 λιγότερα- αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να πάρουν και το τρόπαιο.
 
Οι συνήθειες των προηγούμενων δύο φετινών ντέρμπι που έγιναν… Κύπελλο για τον Παναθηναϊκό
 
Αυτός με τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ranking νικούσε. Έτσι και έγινε ξανά.
 
Όποιος έκανε τα λιγότερα λάθη νικούσε (14 ο Παναθηναϊκός έναντι 23 του Ολυμπιακού στον τελικό).
 
Όποιος έκανε τα πιο πολλά κλεψίματα νικούσε (15 ο Παναθηναϊκός έναντι 6 του Ολυμπιακού στον τελικό).
 
Αυτός με τα μεγαλύτερα ποσοστά ευστοχίας σε τρίποντα νικούσε (35.7% ο Παναθηναϊκός έναντι 22.72% του Ολυμπιακού στον τελικό).
 
Αυτός που χάνει με διψήφια διαφορά πρώτος στον αγώνα το γυρίζει, αλλά δεν καταφέρνει να πάρει και τη νίκη. Ο Ολυμπιακός το έκανε αυτό και επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας και αυτός διψήφια διαφορά, την οποία, όμως, οι «πράσινοι» ανέτρεψαν και πήραν αυτοί το τρόπαιο τελικά. Άλλωστε, ήταν αυτοί που είχαν το προβάδισμα για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα…
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: