Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Γκέλαρε η Μέταλιστ (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγες ημέρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, η Μέταλιστ δεν ικανοποίησε, έμεινε στο 1-1 με την Μέταλουργκ στο Ντόνετσκ και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου.
Γκέλαρε η Μέταλιστ (ΒΙΝΤΕΟ)
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με την αντίπαλο του Ολυμπιακού να μη βρίσκει ρυθμό και να έχει πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη. Εκείνοι που απείλησαν πρώτοι ήταν οι γηπεδούχοι με τον Ντιμιτρόβ, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τεράστια ευκαιρία στο 24'.
Ο Σόσα βρέθηκε απέναντι στον Μπαντούρα, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει και στην εξέλιξη της φάσης ο τερματοφύλακας της Μέταλουργκ έκανε νέα μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Τάισον για να κρατήσει το μηδέν! Από το κόρνερ ο Γκουέγ δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά, ενώ λίγο αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν και πάλι τον Ντισλιένκοβιτς με σουτ του Μόροζιουκ.
Ό,τι δεν κατάφερε ο άσος της Μέταλουργκ στο 30', όμως το πέτυχε στο 36', όταν με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για το 1-0! Στο 38' ο Μόροζιουκ δοκίμασε και πάλι τον Ντισλιένκοβιτς, ο οποίος του είπε «όχι», ενώ στο 40' ο Μπαντούρα μπλόκαρε δύσκολα την κεφαλιά του Τορσιλιέρι.
Οι παίκτες του Μάρκεβιτς δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους, δεν μπορούσαν με τίποτα να αναπτυχθούν σωστά ούτε από τα άκρα ούτε από τον άξονα και απειλούσαν μόνο από στημένα. Τελικά, από μία στημένη φάση κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 45', όταν ο Γκουέγ πήρε την κεφαλιά, οι αμυντικοί της Μέταλουργκ κατάφεραν να σώσουν πάνω στη γραμμή, όμως ο Ντέβιτς... καραδοκούσε και από κοντά έκανε το 1-1.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν αρκετά βελτιωμένοι, πίεσαν πολύ ψηλά, όμως και πάλι είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη. Κλέιτον Ζαβιέρ και Σόσα έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για το 2-1 με τα σουτ τους να περνούν άουτ, με τους γηπεδούχους να μη βρίσκουν ανοιχτούς διαδρόμους και να απειλούν ελάχιστα με εξαίρεση ένα σουτ του Τραορέ στο 64'. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς σημαντικές φάσεις, με τον Βιγιάγρα να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 82'.
Ο Αργεντίνος μπακ βρέθηκε στην περιοχή της Μέταλουργκ και από πλάγια δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαντούρα, που με μεγάλη απόκρουση κράτησε το 1-1, με τον Ουκρανό γκολκίπερ να κάνει νέα απόκρουση στο 86' σε δυνατό σουτ του Μπλάνκο μέσα από την περιοχή. Ο Τορσιλιέρι άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες στο 90', όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Μέταλιστ να χάνει σημαντικό έδαφος στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ουκρανία.
Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγρα, Τορσιλιέρι, Πάπα Γκουέγ, Πσενίτσνιχ, Τόρες (65' Μπλάνκο), Σόσα (75' Μάρλος), Κλέιτον Ζαβιέρ, Βαλιάεβ, Τάισον, Ντέβιτς (90+2' Μπερεζόβτσουκ).



Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: