Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο δρόμος είναι μακρύς!!

Παιχνίδια όπως αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης θυμίζουν πως ο ΠΑΟΚ θέλει πολύ δουλειά για να φτάσει ξανά στο σημείο που συνήθισε τον κόσμο του τα τελευταία χρόνια.
Ο δρόμος είναι μακρύς
Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου.
Ναι μεν μπορεί το αγωνιστικό επίπεδο των περισσότερων ομάδων της Super League να έχει πέσει, κανόνα από τον οποίο δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο ΠΑΟΚ λόγω του οικονομικού τοπίου που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα και του άδειου ταμείου της ΠΑΕ, αλλά και πάλι μια ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε δεν... χωνεύεται εύκολα.
Ο "Δικέφαλος" και στον αγώνα με την Ουντινέζε βρέθηκε να χάνει από πολύ νωρίς, αλλά σε εκείνο το ματς έγινε κατανοητό ότι απέναντί του είχε μια ομάδα δουλεμένη που διαθέτει παίκτες μεγάλης αξίας. Στο παιχνίδι, όμως, με τον Αστέρα Τρίπολης όλα τα παραπάνω δεν υπάρχουν ως ελαφρυντικά, άρα όλο το βάρος του αρνητικού αποτελέσματος έχει να κάνει με την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ.
Ο "Δικέφαλος" θύμισε με τον χειρότερο τρόπο (0-3 στο 17') ότι το νέο μοντέλο στο οποίο πρέπει να στηριχθεί θέλει αρκετό χρόνο να αποδώσει και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν σκεφτεί κανείς πως ο κορμός αυτής της ομάδας (Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς) δεν υπάρχει πια και οι Γκαρσία, Λίνο που τον συμπληρώνουν πάτησαν τα 35, τότε εύκολα καταλαβαίνει ότι από την στιγμή που τα οικονομικά είναι πενιχρά θα πρέπει να βγάλει από τα "σπλάχνα" του νέους Γκαρσία και Βιεϊρίνια. Πράγμα όχι ακατόρθωτο, αλλά σίγουρα δύσκολο και χρονοβόρο.
Χαλαρότητα
Τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου δεν είναι... φιλικά. Αν ο ΠΑΟΚ ξεκινήσει στην διαδικασία των πλέι οφ έχοντας χαώδη διαφορά από τον δεύτερο με το καλημέρα χάνει μεγαλό μέρος του κινήτρου για την δεύτερη προνομιούχο θέση. Ο λόγος είναι ότι εξ' αρχής οι παίκτες του θα γνωρίζουν πως σε μια διαδικασία έξι αγώνων είναι δύσκολο να καλυφθεί το βαθμολογικό κενό και έτσι μπαίνει στην μέση ψυχολογικό ζήτημα.
Αδεια Τούμπα
Η Τούμπα θα είναι άδεια το διάστημα που ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ώστε να επανέλθει στα αγωνιστικά στάνταρ που συνήθισε τον κόσμο του τα τελευταία χρόνια; Είναι ένα από τα ερωτήματα που πλανώνται και σίγουρα απασχολούν... Η εικόνα της έδρας του "Δικεφάλου" στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν αποκαρδιωτική και θύμιζε άλλες εποχές, ξεχασμένες την τελευταία τετραετία.
Και μάλιστα σε παιχνίδι που ακολούθησε μετά από νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Αθήνα. Η "κρύα" Τούμπα ανέδειξε ένα ζήτημα που χρίζει προβληματισμού και συζήτησης ώστε να μην γίνει συνήθεια ο ΠΑΟΚ να παίζει μεταξύ... συγγενών και φίλων. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο "Δικέφαλος" χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής του σαν ομάδα, κάτι που αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα.
Ο Νιμανί
Ο Γάλλος επιθετικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (μετά από αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό) απέδειξε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος. Στο μεταξύ, ο χρόνος πιέζει αφού η ώρα της τελικής κρίσης δεν θα αργήσει να έρθει και έως τότε ο Νιμανί θα πρέπει να αποδείξει γιατί κάποτε τράβηξε την προσοχή μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.
Πηγή: olapaok.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: