Η Βαλένθια προηγήθηκε 2-0, η Μαγιόρκα ισοφάρισε και οι οπαδοί των Νυχτερίδων αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες τους με την παραδοσιακή «πανιολάδα», το κούνημα του λευκού μαντηλιού.
Κάθε σωστός οπαδός στην Ισπανία οφείλει πηγαίνοντας στο γήπεδο να το έχει στην τσέπη του. Πρόκειται για το παραδοσιακό λευκό μαντήλι, το οποίο βγαίνει σπανίως σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. Στο «Μεστάγια» υπήρξε μία τέτοια. Η Βαλένθια υποδέχτηκε τη Μαγιόρκα, στην οποία παραχώρησε μία ισοπαλία (2-2) που κανείς δεν περίμενε στο ημίχρονο.

Τότε δηλαδή που οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν χαλαρά 2-0. Ο Τίνο Κόστα βασικά τα έκανε όλα σε αυτό το ματς. Πρώτα προειδοποίησε με το οριζόντιο δοκάρι στο 14', για να γίνει πιο εύστοχος με τη βολίδα στο 23'. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους (43') ο Αρίτς Αντούριθ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και έκανε το 2-0. Η νίκη έμοιαζε κλειδωμένη. Δεν ήταν όμως...

Η Μαγιόρκα μπήκε στην επανάληψη και έδειχνα να το πιστεύει... και δικαίως όπως αποδείχτηκε. Στο 57' ο Εμίλιο Ν'Σούε κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των Νυχτερίδων και βγήκε μόνος του για το 2-1 και στο 65' ο ίδιος έκανε τη σέντρα στον Βίκτορ Κασαδέσους για την ισοφάριση. Εκεί το παιχνίδι άναψε, μα οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά, μιας και ο Τίνο Κόστα αποβλήθηκε (84') και έδωσε το σύνθημα στους οπαδούς της ομάδας του για «πανιολάδα».

πηγή: gazzetta.gr