Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Πρίντεζης στο ΝΒΑ; Γιατί όχι!


Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει στο www.sport-fm.gr για το μπέρδεμα που μας προκάλεσαν οι Φιλιππίνες και τη συμβολή του Πρίντεζη στη δεύτερη νίκη της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Πρίντεζης στο ΝΒΑ; Γιατί όχι
Από τη στιγμή της κλήρωσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου άπαντες περίμεναν ότι η Εθνική μας θα έκανε μια εύκολη νίκη κόντρα στις Φιλιππίνες. Η νίκη ήρθε, όχι, όμως ακριβώς περπατητά.

Οι διεθνείς μας ίδρωσαν τη φανέλα για να επικρατήσουν των αντιπάλων τους που μοιάζουν με μπασκετική συμμορία. Παίζουν άναρχο μπάσκετ, έχουν συνεχή κίνηση μέσα στο παρκέ, παίζουν άμυνα στο όριο - ή και λίγο παραπέρα - του φάουλ, βάζουν τα χέρια τους σε κάθε μπάλα. Με λίγα λόγια, σε μπερδεύουν. Και σαν μη φτάνουν όλα αυτά έχουν μαζί τους κι έναν κανονικό σταρ του ΝΒΑ, ο οποίος εκμεταλλεύεται κάθε χαραμάδα που κερδίζει από την τρεχάλα των άλλων.

Εναν τέτοιο αντίπαλο, λοιπόν, δεν μπορείς παρά να μοχθήσεις για να τον κερδίσεις. Ιδιαίτερα αν έχει ο αντίπαλος αυτός και την ανοχή των διαιτητών και βαράει στο ψαχνό. Και για να τον φέρεις στα μέτρα σου, ή μάλλον για να καταφέρεις να τον μπερδέψεις εσύ πρέπει να τον πας στο σετ παιχνίδι. Αποδείχθηκε στο ματς: κάθε φορά που οι διεθνείς μας ήταν συγκεντρωμένοι, ήρεμοι κι έκαναν σωστά τις επιθέσεις τους η διαφορά άνοιγε. Οταν παρασύρονταν από τον ρυθμό των αντιπάλων η ψαλίδα έκλεινε. Οχι πολύ... Κι αυτό είναι το δεύτερο καλό νέο. Παρά το μπέρδεμα και τον... άβολο αντίπαλο οι διεθνείς μας κατάφεραν να κρατήσουν μια απόσταση ασφαλείας σε όλο σχεδόν το παιχνίδι και έφτασαν εν τέλει σε μια νίκη ευρύτερη από την αντίστοιχη των Κροατών.

Για να τελειώνουμε με το ματς, η νίκη ήταν απλά το δεύτερο βήμα. Αναγκαίο βήμα προκειμένου να έρθει η πρόκριση και μαζί της ένα καλό σταύρωμα στα πρώτα νοκ άουτ.

Ατομικά μια κουβέντα για τον Πρίντεζη δεν μπορείς να μην πεις. Ο Γιώργης πήρε από τον Καϊμακόγλου την μπαγκέτα και την κράτησε γερά σε όλο το ματς χτυπώντας ανελέητα μέσα στο ζωγραφιστό. Και όχι μόνο τούτο: πήρε αγκαζέ και τον Μπλάτσε στην άμυνα και του έβγαλε τα συκώτια. Αλλη μια απόδειξη ότι το ρόστερ της Εθνικής μας μπορεί να μην έχει τον ΕΝΑΝ άλλα έχει πολλούς που μπορεί να γίνουν αληθινοί ηγέτες για μια βραδιά. Ακόμα και αν την προηγούμενη η πτήσεις τους δεν ήταν τόσο ψηλές...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: