Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

«Έχουμε ευθύνες…»

oikonomopoulos
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Μπάμπης Οικονομόπουλος. Μίλησε για την δύσκολη χρονιά που πέρασε, τις συνθήκες που επικρατούσαν και τις ευθύνες όλων όσων ήταν στην ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπάμπης Οικονομόπουλος:
Για την χρονιά που πέρασε:
“Ήταν μια δύσκολη χρονιά, περάσαμε πολλά και καλό είναι να ξεχαστεί και να κοιτάξουμε την επόμενη”.
Για το αν μπορούσε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία:
“Πιστεύω πως μπορούσε να μείνει η ομάδα. Πολύ το πιστεύαμε στο αγωνιστικό. Ίσως αν παίρναμε κάποιους παραπάνω βαθμούς σε παραπάνω παιχνίδια. Μιλάω για το παιχνίδι στην Λιβαδειά σε πρώτη φάση και στο παιχνίδι με τον Πλατανιά που όλοι είδαμε τι έγινε”.
Για τους λόγους που η ομάδα δεν τα κατάφερνε στην έδρα της:
“Ήταν το μεγάλο ερώτημα και για εμάς. Προσπαθούσαμε για την νίκη και εντός και εκτός. Ίσως τα πόδια να ήταν πιο λυμένα εκτός έδρας. Εκπροσωπώντας όμως αυτό τον σύλλογο όταν είναι στην τελευταία θέση όλα είναι δύσκολα και υπάρχει τρομερή πίεση. Ίσως αν υπήρχαν δύο – τρία πιο έμπειρα παιδιά να τραβούσαν την ομάδα. Έπαιξε και αυτό τον ρόλο του”.
Για την προσπάθεια που έκανε η ομάδα:
“Ήταν η έκτη μου  χρονιά στην ομάδα. Η ομάδα μπορούσε να κάνει τρεις μεταγραφές άνω των 23 και μας άφησαν τον Γενάρη. Αντιμετωπίζαμε ομάδες με κορμό, μεταγραφές και έμπειρους παίκτες. Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Το ταλέντο και η θέληση να παλέψουμε και να κάνουμε την υπέρβαση υπήρχε. Όμως οι περισσότεροι παίκτες παίζαμε πρώτη και δεύτερη χρονιά Α’ εθνική. Ο κόσμος το κατάλαβε και μας στήριζε. Παλέψαμε όσο μπορούσαμε όμως δεν τα καταφέραμε”.
Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα:
“Η ομάδα πρέπει άμεσα να βρει χρήματα. Να φτιάξει μια διοίκηση που να κρατήσει την ομάδα και να την ανεβάσει κατευθείαν είτε στην Β’ η στην Γ’. Στα επόμενα δύο χρόνια η έναν χρόνο πρέπει να είναι Α εθνική. Εγώ ανήκω στον Άρη και οφείλω να σεβαστώ την ομάδα. Ο Άρης μου έχει προσφέρει και είναι καθήκον μου να περιμένω. Καλό είναι για την ομάδα και για εμένα να περιμένω και να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι καλό”.
Για τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ποδοσφαιριστές:
“Ήταν μια δύσκολη χρονιά και υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα από πλευράς οικονομικών θεμάτων, περίθαλψης, σπιτιών και επιβίωσης. Εμείς όμως κρινόμαστε επειδή παίζουμε μπάλα. Για αυτό ο κόσμος δεν μας κατηγόρησε τόσο πολύ. Έχουμε και εμείς ευθύνες που δεν βγάλαμε την ομάδα από το αδιέξοδο. Πάρα πολλά παιδιά είχαν πάρα πολλά προβλήματα. Έπρεπε να το ξεπεράσουμε όμως και αυτό και να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν φάνηκε το τι μπορούμε γιατί υπάρχουν παιδιά με ταλέντο. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ”.
Για το αν ο Άρης πάλευε για το ακατόρθωτο:
“Ακατόρθωτο κατέληξε μετά. Στην αρχή όλοι πιστεύαμε σε καλύτερη χρονιά από την προπέρσινη. Μια ομάδα για να σταθεί πρέπει να δημιουργεί έναν κορμό. Δεν μπορείς να διώχνεις και ν παίρνει όσους πιο πολλούς μπορείς. Κάποιος πρέπει να το κάνει. Καλό θα ήταν όσοι πήραν την προπέρσινη ομάδα στην πλάτη τους να έμενα”.
Για τις πολλές αλλαγές προπονητών:
“Δεν είχε τόσο μεγάλη σημασία. Πολλές ομάδες άλλαξαν προπονητές. Αν έπρεπε να γίνει κάποια αλλαγή να γινόταν στην αρχή της σεζόν. Ο προπονητής με την ομάδα που δημιούργησε δεν βοήθησε τους επόμενους προπονητές. Εφόσον όμως αυτός επέλεξε αυτή την ομάδα ίσως θα έπρεπε να του δοθεί παραπάνω χρόνος. Ο επόμενος προπονητής ίσως να ήθελε κάποια άλλη ομάδα. Όλοι βέβαια έχουν μερίδιο ευθύνης. Με κάποιες καλύτερες επιλογές στην αρχή της χρονιάς και με έναν κορμό από πέρυσι ίσως να πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: