Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Κι εσύ εδώ;

Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις ομάδων που βρέθηκαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και μιλούσαν την ίδια γλώσσα για να ρωτήσουν τον αντίπαλο:«Κι εσύ εδώ». Πόσω μάλλον να έχουν… μεγαλώσει στην ίδια πόλη

Κι εσύ εδώ;
Μοιάζει σαν να τσακώνεσαι με τον μικρό σου αδερφό, αλλά και σαν να πηγαίνεις ταξίδι στο εξωτερικό με την εκνευριστική θεία σου απ’ το χωριό. Το αδερφάκι οπωσδήποτε θα το ξαναδείς για να πάρεις το αίμα σου πίσω, ή να το… γλεντήσεις (ανάλογα με το αποτέλεσμα) αλλά η θεία θα σου στερήσει την ευκαιρία για νέες εμπειρίες.

Όπως και να το κάνουμε, το να φτάνεις στον τελικό του Champions League και να συναντάς… συμπατριώτη σου, είναι τόσο ευχάριστο, όσο και εκνευριστικό. Γιατί στην περίπτωση νίκης η ικανοποίηση θα είναι διπλή. Σε αντίθετη περίπτωση, η ευκαιρία για εκδίκηση δεν θα αργήσει.

Για δεύτερη διαδοχική σεζόν ο τελικός της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής θα πραγματοποιηθεί με ομάδες απ' την ίδια χώρα και για δεύτερη φορά θα είναι απ' την Ισπανία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης μάλιστα, οι ομάδες δεν θα μιλάνε απλά την ίδια γλώσσα, αλλά και... διάλεκτο, αφού θα είναι απ' την ίδια πόλη, παίζοντας... μαδριλένικο εμφύλιο.

Η πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, που δυο ομάδες απ’ την ίδια χώρα έφτασαν στον τελικό μαζί, ήταν το 2000 στη Γαλλία. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η νικήτρια με 3-0, έναντι της Βαλένθια, ενώ η παρουσία του κόσμου ήταν φυσικά εντυπωσιακή.

Στον τελικό του 2003 στο Μάντσεστερ ήρθε η σειρά ιταλικού εμφυλίου. Μίλαν και Γιουβέντους βρέθηκαν στον τελικό, χωρίς να καταφέρουν να δώσουν τέλος στη… μάχη στην κανονική διάρκεια του ματς. Το 0-0 τους έστειλε στα πέναλτι και οι αποκρούσεις του Ντίντα έδωσαν στην Μίλαν το 6ο ευρωπαϊκό της ιστορίας της.

Η ώρα για την Αγγλία ήρθε στον τελικό του 2008, όταν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι τσέκαραν μαζί το εισιτήριο για τον τελικό.

Κι αυτό το ματς χρειάστηκε να φτάσει στα πέναλτι, με τους κόκκινους να πανηγυρίζουν τελικά μετά από απόκρουση του Φαν ντε Σαρ, στο πέναλτι του Ανελκά.

Η απώλεια του τίτλου για την Τσέλσι έφερε μεγάλη αναστάτωση στην ομάδα, με κάποιους παίκτες να… κατηγορούνται από συμπαίκτες τους, άλλους να παραπονιούνται έντονα και τον Τέρι τελικά να ζητάει δημόσια συγνώμη που έχασε πέναλτι.



Η UEFA πέρυσι θέλησε να τιμήσει τα 150 χρόνια απ' τη σύσταση της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, διοργανώνοντας τον τελικό στο «Γουέμπλεϊ». Αυτοί που γίορτασαν τελικά όμως, ήταν Γερμανοί. Και συγκεκριμένα Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ που μετέτρεψαν σε γερμανικό εμφύλιο την γιορτή των Άγγλων.

Αυτή που τελικά «χαμογέλασε» ήταν η Μπάγερν, που επικράτησε με 2-1, με τον Γιουπ Χάινκες να ολοκληρώνει την προπονητική του καριέρα με το σπουδαιότερο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: