Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Κάθε αρχή και δύσκολη!

Όρθιος έμεινε στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός, παρά την κούραση και τις αντιξοότητες (έπαιξε και με δέκα). Οι «πράσινοι» κι ο Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι (1-1) στην πρεμιέρα των πλέι οφ και συνεχίζουν μαζί.

Κάθε αρχή και δύσκολη
Δεν είχε νικητή η πρεμιέρα των φετινών πλέι οφ! Ατρόμητος και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 στο Περιστέρι σε ένα αμφίρροπο ματς –δείγμα της δυναμικότητας των δύο ομάδων- με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό και να παραμένουν ισόβαθμοι.

Οι… φρεσκαρισμένοι «πράσινοι» (μίνι ροτέισον απ’ τον Αναστασίου) προηγήθηκαν με τον Αμπέντ (18’), «χτυπήθηκαν» από τραυματισμούς (2 αναγκαστικές αλλαγές), ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς ο Λαγός αποχώρησε λόγω προβλήματος (είχαν ολοκληρωθεί οι διορθωτικές κινήσεις).

Οι Περιστεριώτες έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Ταυλαρίδη (56’) κι ενώ οι δύο ομάδες είχαν κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν το ματς. Μοιραίοι Πέτριτς (τρία χαμένα τετ-α-τετ) και Ζέκα (έχασε το άχαστο).

Στο γήπεδο ήταν οι δύο πρόεδροι, Γιώργος Σπανός και Γιάννης Αλαφούζος.

Η βαθμολογία των πλέι οφ (ένας αγώνας):

1
. Παναθηναϊκός 3
2. Ατρόμητος 3
3. Αστέρας Τρίπολης 1
4. ΠΑΟΚ 0*

*Στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών και 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών

Το ματς:

«Φοβόταν ο Γιάννης το Θεριό και το θεριό τον Γιάννη» στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους, με τον Ατρόμητο βέβαια να ‘χει δύο καλές στιγμές στο πρώτο τέταρτο, τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκαν οι Παπαδόπουλος (σουτ) και Λαζαρίδης (κεφαλιά). Κι ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να χτυπήσει στο… ψαχνό! Μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Τριανταφυλλόπουλου, ο Αμπέντ νίκησε τους πάντες και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 18’. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Αλγερινός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα λόγω τραυματισμού και να δημιουργήσει τον πρώτο «πονοκέφαλο» στον Αναστασίου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί τακτικά, δεν άφηναν περιθώρια στους γηπεδούχους που παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σαφείς κινδύνους για την εστία του Καπίνο. Και την ώρα που οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα στην άμυνα, κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν βάλει και δεύτερο, αλλά ο Τσέναμο είπε «όχι» σε Νάνο και Πέτριτς (κυρίως στον Κροάτη) με αποτέλεσμα να κρατήσει όρθια την ομάδα του και πάντα στο κόλπο ενός θετικού αποτελέσματος.

Δεν ήταν η μέρα του Πέτριτς. Διότι στο δεύτερο τετ-α-τετ του με την έναρξη της επανάληψης, δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον πορτιέρο του Ατρόμητου να δηλώνει εκ νέου «παρών». Κι αφού ο Παναθηναϊκός «χτυπήθηκε» από δεύτερη αναγκαστική αλλαγή (έξω ο Ατζαγκούν, μέσα ο Μέντες), ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης για τους «κυανόλευκους», δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Ο Ταυλαρίδης νίκησε στον «αέρα» τους πάντες και από κοντά στο 56’ έγραψε το 1-1. Κι όπως είπαμε νωρίτερα, ΔΕΝ ήταν η μέρα του Κροάτη φορ του τριφυλλιού. Και φάνηκε ξανά –δύο λεπτά μετά το γκολ – όταν για τρίτη φορά στον αγώνα, νικήθηκε σε τετ-α-τετ!

Η… κακοδαιμονία των Κυπελλούχων συνεχίστηκε. Γιατί ο Ζέκα λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έχασε απίστευτα μεγάλη ευκαιρία, όταν εξ’ επαφής δεν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 79’ οι «πράσινοι» έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο τραυματίας Λαγός δεν μπορούσε να συνεχίσει κι ενώ ήδη ο Αναστασίου είχε «κλείσει» τις αλλαγές του με την είσοδο του Μπεργκ (αντί του Πέτριτς). Η κούραση είχε κάνει την εμφάνισή της για τον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να το πληρώσει, αλλά τη μία ο Καπίνο σταμάτησε εντυπωσιακά τον (πολύ καλό) Ναπολεόνι, ενώ στο φινάλε ο Κουτρουμπής… σαν από μηχανής Θεός κράτησε το 1-1 όταν έδιωξε πάνω στη γραμμή!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος: Τσενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία (74’ Μπάλλας), Καραμάνος, Μπρίτο (57’ Ναπολεόνι)

Στον πάγκο: Σηφάκης, Φωτάκης, Κιβρακίδης, Φάμπιο, Γεωργίου

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Κλωναρίδης, Αμπέντ (30’ Καρέλης), Ζέκα, Ατζαγκούν (54’ Μέντες), Νάνο, Σίλντενφελντ, Πέτριτς (65’ Μπεργκ)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Δώνης



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: