Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Αφήστε μας να παίξουμε ποδόσφαιρο!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα, τη συμπεριφορά της ΕΠΟ, τη διαιτησία του Δασκαλόπουλου, ενώ σχολιάζει και τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη. 
Είναι άξιο απορία το που οδηγεί η ΕΠΟ το πράγμα και κακά τα ψέματα, δεν θα της βγει σε καλό αυτό που συμβαίνει στους αγώνες του ΠΑΟΚ. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως δεν μπορούμε να δούμε ποδόσφαιρο και όχι μόνο αυτό, θέτει σε κίνδυνο με την συμπεριφορά των διαιτητών της τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που αυτή την περίοδο έχουν ακραίες σχέσεις με τους οπαδούς της ομάδας.
Ο Δασκαλόπουλος σήμερα στη Τούμπα, έδωσε ένα γκολ μπόνους στην Τρίπολη. Ναι ο Σκόνδρας άργησε να πέσει στο πάτημα του παπουτσιού του και σε μία ψιλή που του έδωσε ο Μπαράλες. Αλλά για να πέσει, σημαίνει πως πήγε να βρει ισορροπία και δεν είχε. Δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος να πέσει. Ο Δασκαλόπουλος, θα έπρεπε αντανακλαστικά να δώσει το φάουλ στον Σκόνδρα, αφού μέσα του θα έπρεπε να απαντήσει στο ερώτημα «Ποιος ο λόγος να πέσει». Πραγματικά δεν υπάρχει άλλη απάντηση από το «κανένας εκτός κι αν έχει γίνει φάουλ». Ο αγχωμένος ΠΑΟΚ από την ήττα του τελικού και το πέσιμο των οπαδών του στη προπόνηση, άρχισε να κυνηγά το σκορ από το έντεκα, μόνο και μόνο επειδή έτσι θέλησε ο Δασκαλόπουλος από την Κόρινθο.
Και κάπου εκεί το παιχνίδι του έγινε νευρικό. Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά έχασε ένα ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με εις βάρος του σκορ. Έπρεπε με όλες αυτές τις συνθήκες ο ΠΑΟΚ να ανατρέψει το παιχνίδι. Και όλα αυτά με τον Λούκας εκτός τόπου και χρόνου για ακόμη μία φορά.
Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε ο Μάρτενς για να μπει ο Βούκιτς έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο κυνικός στη ζώνη επίθεσής του, όπως και έγινε. Επίσης και η αλλαγή του Κουλούρη με τον Λούκας και ο ρόμβος στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ ήταν αποδοτικός γιατί απλούστατα ο Κάτσε έκανε μεγάλο παιχνίδι και κάλυπτε όλες τις προσπάθειες της Τρίπολης να βγει στη κόντρα.
Ήταν λογικό ο ΠΑΟΚ με την πίεση που άσκησε να ισοφαρίσει, με όμορφο γκολ του Στοχ, πάλι με ασίστ του Νάτχο. Το σημαντικότερο πάντως είναι πως στη φάση που ο ΠΑΟΚ πήρε τα ρίσκα του, η Τρίπολη ελάχιστες επικίνδυνες κατεβασιές έκανε. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει με την τριπλή φάση του 90΄ , όμως ο Ερνάντεθ γλίτωσε τους φιλοξενούμενους.
Η αλητεία του Δασκαλόπουλου είναι πως στη φάση πίεσης του ΠΑΟΚ έδωσε ανύπαρκτα φάουλ υπέρ της Τρίπολης και βέβαια δεν κράτησε παραπάνω καθυστέρηση παρά τα καραγκιοζλίκια των παικτών της.
Τώρα το έργο για τον ΠΑΟΚ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, αφού πρώτον είναι σαφές πως η ΕΠΟ θα συνεχίσει να τον σφυρίζει … ανώμαλα και δεύτερον, θα πρέπει να ανατρέψει την κάκιστη εικόνα που έχει εκτός έδρας από την αρχή του έτους.
Επίσης, η ομάδα παρά τις 20 τελικές, με 67% κατοχή, απώλεσε δύο βαθμούς στην έδρα της και δεν εκμεταλλεύτηκε την βολική ισοπαλία του Περιστερίου.
Χέρι – χέρι συνεχίζουν οι τρεις, και ο ΠΑΟΚ πάει στη Λεωφόρο, αυτή τη φορά έχοντας τους Κλάους και Νάτχο στη σύνθεσή του.
Όσον αφορά στη τιμωρία μας, γελάω με το ότι βγήκε αρχικά από τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και στη συνέχεια την πήρε εγγράφως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αναρωτιέμαι αν πρώτα πήγε από τον Ολυμπιακό στην ΕΠΟ ή απλά διέρρευσε από την Ομοσπονδία προς τον Ολυμπιακό.  Όχι ρε, δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Επίσης, έχει πλάκα γιατί κανείς δεν έχει ιδέα από πού αφαιρούνται οι βαθμοί του ΠΑΟΚ. Προφανώς βαθμολογικός πίνακας που γράφει η ανακοίνωση είναι της κανονικής περιόδου άρα δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στα πλέι οφ, αν και με αυτούς δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος.
Πάντως πολύ ανεξάρτητες η επιτροπές. Ας βρούμε και μία μέρα να γιορτάζουμε για αυτές, όπως την 25η Μαρτίου πχ.
ΥΓ. Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για 42 λεπτά βγαίνοντας από το γήπεδο της Τούμπας, ξεκινώντας με τη φράση “μάλλον πρέπει να μιλάω λιγότερο”. Είναι ένας μικρός θεός, τον αποθεώνω για όλα όσα είπε κι ευελπιστώ οι αλλαγές που θα γίνουν στη δομή της ΠΑΕ να δώσουν ξεκάθαρους ρόλους σε οργανωτικά θέματα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: