Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Το κύπελλο της μαγκιάς και της φανέλας (ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουάριος 1998. Πρώτη μέρα του μήνα. Δεύτερη του φάιναλ φορ κυπέλλου Ελλάδας. Το Παλέ είναι κατάμεστο, κατακίτρινο. Οι παίκτες του Άρη απλήρωτοι μήνες. Οι παίκτες της ΑΕΚ ετοιμάζονταν για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη ήταν φαβορί, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 71-68 και κατέκτησαν το Κύπελλο
Το κύπελλο της μαγκιάς και της φανέλας (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άρης πήγε στο φάιναλ φορ... πληγωμένος. Με χιλιάδες προβλήματα, με απλήρωτους παίκτες, με φυγές των Ορτίθ και Σοκ, με αλλαγή προπονητή... Λεφτά δεν υπήρχαν τότε, υπήρχε όμως πάθος, δίψα για τον τίτλο, αυταπάρνηση, "ένωση" με τον κόσμο, πίστη στη φανέλα.
Ο Άρης με πρώτο σκόρερ τον Λιαδέλη, τον Μάριο Μπόνι να δηλώνει αμέσως μετά πως φεύγει για την Ιταλία και τον Ζάρκο Πάσπαλι να αγωνίζεται με... ένα πόδι λόγω διαστρέμματος, κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ με σκορ 71-68 και να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας.
Το Παλέ πήρε... φωτιά και το γλέντι συνεχίστηκε στον Λευκό Πύργο, εκεί όπου χιλιάδες οπαδοί ξεχύθηκαν για να πανηγυρίσουν άλλον έναν τίτλο της ομάδας.
ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 71-68
Διαιτητές: Κουκουλεκίδης, Ζαβλανός.
ΑΡΗΣ (Μαγκώτσιος): Λιαδέλλης 22, Χρυσανθόπουλος 3, Πάσπαλι 12, Σιούτης 15, Γαλακτερός 3, Ναχάρ 3, Αγγελίδης 5, Φλώρος, Όρντμαν, Μπόνι 8.
ΑΕΚ (Ιωαννίδης): Κολντεμπέλα 2, Λάσα 13, Πρέλεβιτς, 'Αντερσον 18, Χατζής 14, Λάρσεν, Κακιούζης 4, Τσακαλίδης 6, Άντερσεν, Αλεξάντερ 11.
Δείτε τα τελευταία λεπτά του συγκλονιστικού τελικού και το τι ακολούθησε μετά στο Αλεξάνδρειο:



πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: