Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τις κερνάς καφέ και παίρνουν... φωτιά!!

Μέχρι σήμερα ξέραμε πως πίνουμε καφέ το πρωί για να ξυπνήσουμε. Τώρα μάθαμε πως σε μερικές εθνικότητες μαζί με μας ξυπνάει και η όρεξη για σεξ. Δείτε ποιες γυναίκες κάνει από γατούλες, τίγρεις
Τις κερνάς καφέ και παίρνουν... φωτιά!
Τα οιστρογόνα "τρελαίνονται" πίνοντας δυο φλιτζάνια καφέ. Σε άλλες κυρίες φτάνουν στο "ταβάνι" και τρίζουν τα κρεβάτια,  σε άλλες όμως πέφτουν και δεν έχουν όρεξη για ερωτικά παιχνίδια.
Επιστήμονες του πανεπιστημίου της  Γιούτα μελετώντας 250 γυναίκες συμπέραναν ότι η καφεΐνη επιδρά διαφορετικά ανάλογα με την εθνικότητα!
Έτσι για παράδειγμα όταν μια Ασιάτισα απολαμβάνει το καφέ της τα οιστρογόνα της αυξάνονται και έχει μεγαλύτερη διάθεση για σεξ  ενώ αντιθέτως όταν πίνει καφέ μια λευκή  η λίμπιντο της μειώνεται. Όσο αφορά τις μαύρες γυναίκες η αλλαγή είναι πολύ μικρή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσες από τις γυναίκες  κατανάλωναν την καφεΐνη τους μέσω ανθρακούχων ποτών  ή  πράσινου τσαγιού, αυτές είχαν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων ασχέτως της  καταγωγής τους.
Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές δεν φάνηκαν να επηρεάζουν την ωορρηξία μεταξύ των γυναικών .
"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η κατανάλωση καφεΐνης μεταξύ των γυναικών επιδρά στα  επίπεδα των οιστρογόνων" είπε ο Δρ Enrique Schisterman, από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και προσθέτει "Βραχυπρόθεσμα, αυτές οι διακυμάνσεις των επιπέδων των οιστρογόνων μεταξύ των διαφορετικών ομάδων δεν φαίνεται να έχει έντονες επιπτώσεις".
Ωστόσο, ο Δρ Schisterman πρόσθεσε "Γνωρίζουμε ότι οι διακυμάνσεις του επιπέδου των οιστρογόνων συνδέονται με αυτές τις διαταραχές, όπως η ενδομητρίωση και η οστεοπόρωση".
Η μελέτη δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: