Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

H Λίβερπουλ στη Ρόδο!!

H Λίβερπουλ στη Ρόδο
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η προπονητική συνεδρία στην ακαδημία της ομάδας της ΕΝΑ Ρόδου. Ο Antony Ryan ήταν ο υπεύθυνος προπονητής της ακαδημίας της Liverpool, που ανέλαβε να προπονήσει τα παιδιά στο τριήμερο μαζί με τον βοηθό του, Ηλία Χαραλαμπίδη.

Ο Βαγγέλης Χοσάδας, υπεύθυνος των ακαδημιών της ΕΝΑ Ρόδου, υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας τους δύο προπονητές και τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της ομάδας ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για τους τοπικούς δημοσιογράφους της Ρόδου. «Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια που έγινε από τους προπονητές που ήρθαν από την Αγγλία. Πιστεύω πως όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από αυτό που παρακολούθησαν. Ιδιαίτερα τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πολύ ενώ και οι γονείς χαροποιήθηκαν με τις προπονήσεις που έγιναν στα παιδιά τους. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες προσπάθειες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χοσάδας.

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνταν τρεις προπονήσεις, σε παιδιά που είχαν χωριστεί σε δύο γκρουπ ενώ την Τρίτη πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για τους γονείς. Σε αυτό ενημερώθηκαν για ποικίλα θέματα σχετικά με τα παιδιά τους και με τον τρόπο που πρέπει να δουλεύουν.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο προπονητής Antony Ryan με τη συνολικότερη προσπάθεια των παιδιών και την προθυμία τους να μάθουν πράγματα και από τον ίδιο και από τον βοηθό του.

«Εντυπωσιάστηκα από το ταλέντο ορισμένων παιδιών στις ακαδημίες. Ξέρουν ποδόσφαιρο αλλά το σημαντικό είναι να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δουλεύουν όπως είπα και πριν. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η προθυμία των παιδιών να δουλέψουν και να αντιληφθούν αυτά που έχουμε να τους πούμε»,

ενώ σχετικά με τους στόχους της συγκεκριμένης προσπάθειας ανέφερε «φυσικά αυτός ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ο πρωταρχικός μας στόχος όσο καιρό παραμείνουμε στην Ελλάδα για τα soccer camps της Λίβερπουλ. Το Liverpool Way , κάτι που εφαρμόζεται σε όλες τις ακαδημίες της ομάδας μας δεν είναι κάτι που γίνεται έτσι απλά. Πιστεύουμε σε αυτό.

Δεν μας ενδιαφέρει να τους μάθουμε μόνο το ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζουμε εμείς αλλά και τη συμπεριφορά της Λίβερπουλ. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως να τους μεταλαμπαδεύσουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δουλεύουν όχι μόνο τα νέα παιδιά που έχουν ταλέντο και μπορούν να προχωρήσουν στον ποδόσφαιρο αλλά και οι ίδιοι οι προπονητές
».

Όπως ανέφερε και ο βοηθός του Antony Ryan, Ηλίας Χαραλαμπίδης, για το σεμινάριο των γονέων «Οι γονείς οφείλουν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των παιδιών τους. Να ενημερώνουν τους προπονητές για οποιοδήποτε θέμα έχουν οποιοδήποτε και αν είναι αυτό. Μπορεί να είναι πρόβλημα υγεία , μπορεί να είναι πρόβλημα ψυχολογίας, ακόμα και πρόβλημα στο σχολείο.

Επίσης δεν πρέπει να επεμβαίνουν στον αγώνα δίνοντας συμβουλές στα παιδιά τους. Σίγουρα οι προπονητές γνωρίζουν καλύτερα πράγματα που δεν βλέπουν οι γονείς. Το παιδί κατά τον αγώνα είναι καλό να δέχεται πληροφορίες μόνο από τους προπονητές για να μην μπερδεύεται
».

Παράλληλα δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο Liverpool Way λέγοντας «Ο στόχος μας ήταν να εξηγήσουμε αρχικά στους προπονητές τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δουλεύουν για να βελτιωθούν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι ίδιοι. Επίσης επιθυμούσαμε να μεταδώσουμε το Liverpool Way δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα στην Αγγλία. Δείξαμε στους προπονητές τις καρτέλες προόδου των παιδιών για να παρακολουθούν την πορεία τους από μικρή ηλικία ( των 8 ετών) όπως ακριβώς γίνεται στις ακαδημίες της Λίβερπουλ».

Να σημειωθεί ότι την σκυτάλη των soccer schools παίρνουν οι ακαδημίες του Αθλόπολις Ηρακλείου Κρήτης και της Ελλάς Βέλου.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: