Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Σαφάρι για κεφάλαια ξεκινά η νέα διοίκηση!!

Ο Μαυροφρύδης θα αναζητήσει χρήματα από το εξωτερικό, άμεσα αναμένονται ραντεβού με εταιρείες που μπορούν να βοηθήσουν, ενώ δεν θα αργήσει η ώρα που θα ανακοινωθεί από την ΠΑΕ η πρώτη χορηγία. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Σαφάρι για κεφάλαια ξεκινά η νέα διοίκηση
Στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να κρατήσουν τα πολλά καλά της εποχής Ζαγοράκη και να βελτιώσουν κάποια πράγματα που δεν λειτούργησαν σωστά εκείνη την περίοδο. Ο Ζήσης Βρύζας και οι συνεργάτες του κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα που έμειναν στον αέρα, αρχικά με τον Αλκη Μαυροφρύδη με τον οποίο συμφωνήθηκε ότι μένει (τουλάχιστον για κάποιο διάστημα) στον ΠΑΟΚ.
Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ συναντήθηκε μαζί του και του ζήτησε αρχικά να διατηρήσει την ευθύνη του οικονομικού σκέλους μέχρι ότου βρεθεί αντικαταστάτης του και ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία. Επιπλέον του ζητήθηκε να ασχοληθεί με το θέμα της ανεύρεσης κεφαλαίων από το εξωτερικό, δουλειά που τη γνωρίζει από τότε που ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Citibank.
Από την πλευρά του ο κ. Μαυροφρύδης ξεκαθάρισε πως θα βοηθήσει όπως μπορεί στο κομμάτι των οικονομικών μέχρι να βρεθεί ο νέος οικονομικός διευθυντής, για τον οποίο δημοσιεύθηκε προκήρυξη χθες, όπως και για εμπορικό διευθυντή. Ως προς το δεύτερο σκέλος της συζήτησης, ισχυρίστηκε πως είναι σε θέση να το φέρει εις πέρας με τα θετικά αποτελέσματα που επιθυμεί η ΠΑΕ.
Εν τω μεταξύ, από την ΠΑΕ ξεκαθαρίστηκε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με το τμήμα προμηθειών, το οποίο λειτουργούσε άψογα, και ότι κάποιες σπατάλες που παρατηρήθηκαν δεν αφορούσαν αυτό αλλά κακές διοικητικές επιλογές.
Οι αλλαγές που αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα αφορούν την απόφαση Βρύζα για καθημερινή ενημέρωση της διοίκησης περί των εσόδων και εξόδων της ΠΑΕ, για ελέγχους σε αποθήκες και εξοπλισμό, για πράγματα που μέχρι τώρα δεν συνέβαιναν και δημιουργούσαν προβλήματα στη λειτουργία.
Ουσιαστικά, η νέα διοίκηση προσπαθεί να μειώσει όσο μπορεί τα λειτουργικά της έξοδα και ταυτόχρονα να φέρει περισσότερα έσοδα έτσι ώστε το καλοκαίρι να μπορέσει να κινηθεί καλά γύρω από το αγωνιστικό τμήμα. Σύντομα, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την ΠΑΕ, αναμένεται να ανακοινωθεί και η πρώτη χορηγία, νούμερο που θα μπει από τώρα στα ταμεία και θα αφορά την τρέχουσα σεζόν.
Η προσπάθεια που πρέπει να γίνει είναι τεράστια, αλλά έχει ξεκινήσει υπό καλές προϋποθέσεις, μιας και τα όσα συμβαίνουν ήταν στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ εδώ και καιρό. Το ζητούμενο είναι μπει μια σειρά, κάτι που έχει συμβεί με το αγωνιστικό, το οποίο πλέον έχει μια ελληνική βάση πάνω στην οποία μπορεί να χτιστεί μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα εφόσον βρεθούν χρήματα γρήγορα.
Μέσα στις επόμενες μέρες μάλιστα θα γίνουν και κάποια ραντεβού με εταιρείες που μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η προτεραιότητα του οικονομικού είναι ξεκάθαρη στη στρατηγική της ΠΑΕ, όχι ομως μόνο μέσα από το κομμάτι των μειώσεων των εξόδων αλλά κυρίως της ανεύρεσης κεφαλαίων τα οποία μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να εμφανιστούν.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: