Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τα... ματ του Μασάδο


Σε ποιες κινήσεις έχει προχωρήσει ο προπονητής του ΑΡΗ και έχει βοηθήσει αποτελεσματικά στην βελτίωση της εικόνας του ΑΡΗ.
Το πρόσημο απο την παρουσία του Μανουέλ Μασάδο στον πάγκο του ΑΡΗ κρίνεται μέχρι στιγμής θετικό.Ο ΑΡΗΣ αρχίσει να βρίσκει μια αγωνιστική ταυτότητα, να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, να δημιουργεί ευκαιρίες, να "κερδίζει" παίκτες. Ο Μανουέλ Μασάδο για να το πετύχει αυτό έκανε μερικές πολύ απλές κινήσεις και το AllAboutARIS τις αναζήτησε και τις καταγράφει.

1). Αξιοποίηση Καστίγιο
Η πρώτη κίνηση ματ του πορτογάλου τεχνικου ήταν η χρησιμοποίηση του Νέρι Καστίγιο στη θέση του κεντρικού επιθετικοπυ. Ούτε δεκάρι, ούτε στις πτέρυγες που τον βλέπαμε επί Τσιώλη και Πρόμπιερζ. Έδωσε στον μεξικανό χώρο και ελευθεία κινήσεων στην επίθεση και ήδη αυτός έχει πετύχει τέσσερα γκολ και το κυριότερο άλλη διάθεση όταν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.Η ψυχολογία του είναι σαφώς καλύτερη και παίζει ρόλο ο τρόπος που τον έχει προσεγγίσει ο Μασάδο.

2). Εβαλε στη θέση του τον Ουμπίντες
Σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν ο Χαβιέρ Ουμπίντες επαναλάμβανε ότι η πραγματική του θέση στον αγωνιστικό χώρο είναι πίσω από τον φορ. Ο Μασάδο βλέποντας τα ματς με τον Ατρομητο από την κερκίδα πείστηκε ότι η επιλογή του Μιχαλήτσου να αγωνιστεί επιτέλους δεκάρι ο αργεντινός αναδεικνύει καλύτερα τα προσόντα του. Η διατήρηση του Ουμπίντες στη φυσική του θέση έχει ως συνέπεια και το σχήμα να γίνει πιο ορθολογικό και η μπάλα να μην… σηκώνεται στον αέρα. Ο Πορτογάλος κατάλαβε ότι απόντος του Τσέζαρεκ, οι κίτρινοι πρέπει να παίξουν από τον άξονα και με την μπάλα κάτω προκειμένου να έχουν την κατοχή, ιδίως στα παιχνίδια στο Κλεάνθης Βικελίδης

3). Καπετάνος στα χαφ

Μετά τους τραυματισμούς των Παπαστεριανού και Πρίττα, ο Μασάδο προτίμησε να βάλει δίπλα στον Φατί τον Κώστα Καπετάνο χάνοντας ανασταλτικά αλλά κερδίζοντας έναν ακόμη παίκτη που πατάει περιοχή και απειλεί. Ο έλληνας μέσος εκτος από καλά χτυπήματα συνεργάζεται καλά με τους μεσοεπιθετικούς και δεν διστάζει να σουτάρει.

4). "Ξέθαψε" τον Ακόστα
Επί Πρόμπιερζ ο Ακόστα έφτασε ένα βήμα πριν από την αποχώρηση. Ο Μασάδο έκανε κάτι πολύ απλό. Ρώτησε,έμαθε και στη συνέχεια παρακολούθησε ποιος αριστεροπόδαρος παίκτης υπάρχει στο ρόστερ με επιθετικά χαρακτηριστικά και τον αξιοποίησε. Ο Ισπανός είναι διεισδυτικός, γρήγορος, έχει καλή τεχνική και πατάει κι αυτός περιοχή και στα τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί είναι από τους καλύτερους παίκτες του Αρη και ένα από τα σημαντικά κέρδη της σύντιομης παρουσίας του Μασάδο. Κάτι σαν εσωτερική μεταγραφή.

5) Έδωσε ηρεμία παντού
Τελευταία και ίσως πιο σημαντική κίνηση ήταν η ηρεμία που έχει δώσει σε όλη την ομάδα με τη συμπεριφορά του. Ο πορτογάλος αποφεύγει τις εντάσεις και τις φωνές, περνάει με τον δικό του τρόπο αυτό που θέλει στους ποδοσφαιριστές στους οποίους έχει δώσει ξανά το… χαμένο κίνητρο. Διαχείρίζεται τις δύσκολες για τα αποδυτήρια καταστάσεις με διπλωματία και με μια ελαφρώς φιλοσοφική διάθεση που ήδη πολλοί έχουν αρχίσει να τον αποκαλούν Μασάσο ο "φιλόσοφος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: