Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Και με τον διάβολο θα έκανε κολεγιά!!

ΟΦΕΙΛΩ να ομολογήσω ότι έχω συγκλονιστεί από το γεγονός. Η εικόνα και μόνο προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Ο Ανδρέας Λοβέρδος να αγκαλιάζει και να ασπάζεται τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Και με τον διάβολο θα έκανε κολεγιά
Την ίδια ώρα, το βράδυ της Τρίτης δηλαδή, το νοσοκομείο Καρπενησίου δεν είχε θέρμανση.
Επειδή δεν έχει πληρωθεί ο προμηθευτής πετρελαίου, οι δεξαμενές άδειασαν και τα καλοριφέρ ήταν εκτός λειτουργίας. Αυτό, όμως, που προέχει για τον υπουργό Υγείας είναι το καλό της πατρίδας και του ΠΑΣΟΚ. Η ένωση των δυνάμεων με τον Βενιζέλο για τον κοινό αγώνα.
Οι ασθενείς στα νοσοκομεία τσιμέντο να γίνουν. Μια λέξη μόνο: αηδία. Σκηνή που σε παραπέμπει σε ταινίες του Σκορσέζε. Τους μαφιόζους να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται μετά τη συμφωνία, το ντιλ. Εδώ που τα λέμε, βέβαια, θέλει μεγάλο θάρρος και αποφασιστικότητα να έρθεις σε τόσο στενή επαφή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Να καταφέρεις να αγκαλιάσεις αυτό τον όγκο και να έρθουνε στο πρόσωπό σου τα χνώτα του. Ο Λοβέρδος όμως, όταν πρόκειται για το καλό της πατρίδας, δεν καταλαβαίνει Χριστό. Και με τον διάβολο θα έκανε κολεγιά.
Οταν μετά τους μισθούς και τις συντάξεις κόβεις και τα φάρμακα, θα κωλώσεις να δώσεις τα χέρια με τον Βενιζέλο; Ασ' τονα, σου λέει, αυτόν να φάει τα μούτρα του στις εκλογές κι εδώ είμαστε. Σαν μακαρονάδα με κιμά βλέπει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος. Τα σάλια τού τρέχουνε σαν τον σκύλο του Παβλόβ. Ενας άνθρωπος που δεν μπορεί να κάνει δίαιτα θα μπορέσει να περιορίσει τις φιλοδοξίες του και τον εγωισμό του; Ο ορισμός της φαυλότητας και του αμοραλισμού.
Ο άνθρωπος που ως υπουργός Πολιτισμού είχε τινάξει την μπάνκα του ΟΠΑΠ στον αέρα θέλει να σώσει την Ελλάδα. Σε άλλες χώρες τους υπαιτίους εθνικών καταστροφών τους δικάζουν και τους εκτελούν. Με συνοπτικές διαδικασίες. Κάποιοι, μάλιστα, δεν έχουν την τύχη του Μουμπάρακ να περνάνε από δίκη. Τους λιντσάρουν και τους ανασκολοπίζουν όπως τον Καντάφι. Ή μήπως το έγκλημα που έχει συντελεστεί εις βάρος της Ελλάδας είναι μικρότερο από αυτό στην Αίγυπτο και στη Λιβύη; Επειδή όμως πρόκειται για Ευρώπη κι όχι για Αφρική, δεν τρέχει κάστανο.
Ας είναι καλά ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Του Βενιζέλου, για να μην ξεχνιόμαστε. Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα, αυτοί θέλουν σώνει και καλά να διαχειριστούν την εξαθλίωσή της. Ο Βενιζέλος θέλει να είναι υπουργός Οικονομικών.
Για να παίρνει αυτός τα λεφτά από την τσέπη του κόσμου. Κι όχι κάποιος άλλος. Ιδού, λοιπόν, ο επόμενος αρχηγός για να βρουν -όπως έχει πει κι ο ποιητής- τα όνειρα της Αννας Διαμαντοπούλου εκδίκηση. Η γυναίκα με τα εκατό ταγιέρ το είχε ξεκαθαρίσει: «Θέλω ένα ΠΑΣΟΚ πλας». Με το ΧΧΧL Βενιζέλο, λοιπόν, η καλύτερή της.
Και για να μην είμαστε άδικοι, ως υπουργός Παιδείας κάνει το καθήκον της. Επανέφερε τα σχολεία στη περίοδο '41-4'4. Της Κατοχής με τα συσσίτια.
Για να μη λιποθυμούν τα παιδιά, από τη 1η του μήνα σε 18 σχολεία του νομού Αττικής δίνεται κολατσιό: γάλα, μπισκότα, δημητριακά, φρούτα και σάντουιτς. Με κουπόνια, για να μην πέφτουνε κάτω τα παιδιά σαν τα κοτόπουλα από την πείνα. Λες κι έχει γυρίσει ο χρόνος εβδομήντα χρόνια πίσω. Βιβλία η κ. Αννα δεν έχει δώσει ακόμα. Δίνει, όμως, ξηρά τροφή. Και με τους Βενιζέλους να θέλουν να είναι υπουργοί, αρχηγοί και πρωθυπουργοί της πείνας και της εξαθλίωσης. Αυτά.
Κάθε Γενάρη αλλάζει ομάδα
ΚΑΚΑ τα ψέματα. Γενάρη μήνα, καλό ποδοσφαιριστή δεν βρίσκεις. Για να βρεις θα σε ξεβρακώσουνε. Οπως ξεβράκωσε πέρυσι η Λίβερπουλ την Τσέλσι για τον Τόρες. Στα πενήντα εκατομμύρια λίρες φτάσανε τα λεφτά που έσκασε ο Αμπράμοβιτς. Κι όπως ξεβράκωσε η Νιούκαστλ τη Λίβερπουλ για τον Κάρολ. Δεν έχει σημασία αν ένα χρόνο τώρα ο Φερνάντο δεν έκανε σεφτέ. Αυτά είναι τα ρίσκα που έχουν όλες οι μεταγραφές. Για να σου δώσει, λοιπόν, Γενάρη μήνα ομάδα ποδοσφαιριστή που παίζει και τον έχει ανάγκη, δεν σ' τον δίνει. Εκτός αν πέσεις στο λαχείο Αδαμίδη.
Οπως έπεσε πέρυσι ο Ολυμπιακός κι άρπαξε στο τσάμπα τον Τζιμπούρ. Αδαμίδη όμως να κάνει τέτοιες προσφορές δεν μπορείς να βρεις κάθε χρόνο. Ετσι ο Ολυμπιακός βρήκε τον Καζίμ (φωτό). Μια ματιά μόνο στο βιογραφικό του είναι αρκετή. Κάθε Γενάρη αλλάζει ομάδα: του '10 από τη Φενέρ στην Τουλούζ, του '11 από τη Φενέρ στη Γαλατά και του '12 από τη Γαλατά στον Ολυμπιακό.
Τρίτη σερί σεζόν που δεν μπορεί να βγάλει τη χρονιά στην ίδια ομάδα. Τι από τα δύο συμβαίνει; Ο γιαλός είναι στραβός ή ο Καζίμ στραβά αρμενίζει; Και γιατί ένας ποδοσφαιριστής που δεν μπορεί να κάνει χαΐρι και προκοπή σε Φενέρ και Γαλατά να πιάσει στον Ολυμπιακό; Επειδή, όπως είπε, «Η Αθήνα είναι ωραία πόλη κι έχει καλή ζωή»; Ή επειδή, όπως διάβασα, έχει πλέον μόνιμη σύντροφο κι έκανε και παιδί μαζί της; Προς Θεού δηλαδή, μην τυχόν και τα σπάσει με την γκόμενα, γιατί χαθήκαμε. Το διά ταύτα εντός κι εκτός των γηπέδων.
Μη αναστρέψιμη η πορεία για τον Πηλαδάκη
ΔΕΝ είναι ευχάριστο να βλέπεις τη Λάρισα μεταξύ έβδομης και δέκατης θέσης της βαθμολογίας στη Football League. Κρίμα κι άδικο. Και για την ομάδα την ίδια και για την πόλη. Απ' ό,τι φαίνεται, η πορεία για τον Πηλαδάκη είναι μη αναστρέψιμη. Και κατ' επέκταση και της ομάδας. Ειδικότερα, μάλιστα, όταν το ένα κακό έρχεται να πέσει απάνω στο άλλο.
Μέχρι τώρα η Λάρισα υπέφερε από τις λάθος αποφάσεις. Εγκληματικές καλύτερα. Τώρα ήρθε να προστεθεί και το οικονομικό. Σάλιο δεν υπάρχει κι ούτε πρόκειται να βρεθεί. ΑΕΚ κι ακόμα χειρότερα. Οι ποδοσφαιριστές που παίζουν από πέρυσι έχουν ξεχάσει πότε πληρώθηκαν για τελευταία φορά.
Ο Κόουλμαν έφυγε α λα Χιμένεθ επειδή δεν υπήρχανε λεφτά να πληρωθεί. Το δίδυμο Μπάντοβιτς - Νταμπίζα άντεξε επτά μέρες, με τον Πηλαδάκη να κάνει ατομικό ρεκόρ για το χατίρι των οργανωμένων. Και φτου κι απ' την αρχή τώρα με την εφεύρεση Κεχαγιά. Κι επίτηδες να το έκανε ο Πηλαδάκης δεν θα μπορούσε να είχε τέτοια επιτυχία στην καταστροφή. Κι απ' ό,τι φαίνεται μάλιστα, ακόμα είναι νωρίς. Η αντίστροφη μέτρηση είναι στην αρχή.
Ερώτηση: Ο Γιωργάκης κάνει συνέχεια ταξίδια για να ξεχάσει;
Μόλις γίνω πρωθυπουργός θα σώσω τη χώρα και τον λαό.
Ντόρα Μπακογιάννη (Μητσοτάκη-Κούβελου)
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: