Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

"Υπάρχουν παιδιά που έχουν χτυπήσει που δεν έχουν λεφτά να κάνουν την εγχείριση"...!!

Ο Δημήτρης Κοτταράς, ο τερματοφύλακας του Βύζαντα Μεγάρων, μίλησε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις ομάδες της Football League και Football League 2...
"Υπάρχουν παιδιά που έχουν χτυπήσει που δεν έχουν λεφτά να κάνουν την εγχείριση"...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NOVA Σπορ FM:
«Δυστυχώς φέτος στο ποδόσφαιρο, έχω δει όσα δεν είδα τα τελευταία 15 χρόνια που είμαι επαγγελματίας. Ούτε τα στοιχειώδη δεν θεωρούνται δεδομένα. Όχι να πληρωνόμαστε στην ώρα μας, αλλά να είμαστε ασφαλισμένοι. Τριτοκοσμική εργασιακή σχέση. Ήταν μια ιστορική κίνηση (σ.σ. η απεργία) από τον ΠΣΑΠ.
Η πιο δυναμική κινητοποίηση, μια τεράστια προσπάθεια. Θα ήταν πολύ μεγάλο όφελος να υπάρχει και η Σούπερ Λίγκα στην υπόθεση, όμως ενωμένες 18 ομάδες της Football League και άλλες πόσες από την Football League 2, είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι...
Υπάρχουν παιδιά που έχουν χτυπήσει που δεν έχουν λεφτά να κάνουν την εγχείριση. Είναι ντροπή για όσους διοργανώνουν το πρωτάθλημα και για όσους συμμετέχουν υπό αυτές τις συνθήκες. Φτάσαμε σε σημείο μηδέν. Παίρναμε καλά λεφτά τα προηγούμενα δέκα χρόνια, παραβλέπαμε τα στραβά και ήταν επόμενο πως κάποια στιγμή θα έσκαγε η φούσκα. Γι’ αυτό τόσα χρόνια δεν υπήρχε κινητοποίηση. Τώρα είναι θέμα επιβίωσης. Είναι εύκολο να βρεθεί λύση αν βοηθήσει ο ΟΠΑΠ. Είναι άλλο παιχνίδι, μπορεί και πολιτικό, γιατί καθυστερεί.
Φτάσαμε σε κωμικοτραγική κατάσταση. Απλήρωτοι, ανασφάλιστοι σε ποσοστό 90%, για να μην βγει κανείς πονηρός και πει “εγώ πληρώνω”. Ειδικά οι πιο νέοι. Κάνουν άλλη δουλειά για να ζήσουν. Είναι κοινωνικό το θέμα. Πόσο μπορεί να βοηθήσει και η οικογένεια. Δεν ξέρω τι σήμερον ημέρα αν μπορεί… Φτάσαμε άτσαλα εδώ… Ήταν πολύ σημαντικό αυτό που έγινε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έμαθαν και κατάλαβαν ότι ο ΠΣΑΠ είναι η δύναμή τους. Το συνδικαλιστικό τους όργανο. Σε αυτή την τριτοκοσμική χώρα, ο μόνος τρόπος για να πετύχεις κάτι είναι να είσαι ενωμένος. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι διαιτητοπαραγοντικοκεντρικό, αλλά ποδοσφαιρικοκεντρικό. Όχι να έρχεται το κάθε λαμόγιο που το βλέπει σαν “πλυντήριο”. Ο ΠΣΑΣ ασφαλώς και είναι άξιος συνομιλητής. Αν στην Ισπανία πει κάτι ο Ρονάλντο ή ο Τσάβι θα τους ακούσουν με προσοχή. Εδώ όμως είχαμε μάθει οι ποδοσφαιριστές να είναι πιόνια, υποχείρια… Γι’ αυτό πρέπει να ενωθούμε και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για κάτι νέο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: