Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

"Αιώνια" τεχνητή ένταση!!

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με την αποκάλυψη του βίντεο της φυσούνας. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.
"Αιώνια" τεχνητή ένταση
Εδώ και δύο μήνες η στήλη προέβλεπε με επιμονή την τεχνητή ένταση που θα δημιουργηθεί ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Δεν αφορά μόνο στη διαιτησία με την αντικατάσταση Βασάρα από τον Δούρο, αλλά και στην επικοινωνιακή πολιτική, η οποία αναδείχθηκε περίτρανα χθες με την εμφάνιση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο του αγώνα Ξάνθης - Ολυμπιακού. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στη φυσούνα του γηπέδου των Πηγαδιών προκάλεσαν γενικευμένες αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές, οι οποίες ομοθύμως επιζητούν δικαιοσύνη!
Ο Παναθηναϊκός καλεί τον αθλητικό εισαγγελέα (που δεν υπάρχει) να παρέμβει και να καλέσει τους Σάββα Θεοδωρίδη - Βασίλη Τοροσίδη. Ο Ολυμπιακός ζητάει από την ποινική δικαιοσύνη να παρέμβει, θεωρώντας κακουργηματική πράξη τη λήψη και την εμφάνιση του βίντεο, καθώς αγγίζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως υποστήριξε ο Πέτρος Θεοδωρίδης.
Το αν είναι προσωπικό δεδομένο ό,τι διαδραματίζεται σε δημόσιο χώρο είναι μια συζήτηση που αφορά νομικούς. Η ουσία σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι η εξέλιξη του πρωταθλήματος και το κυνήγι του τίτλου θα δημιουργήσει μεγαλύτερα εκφυλιστικά φαινόμενα και ο ένας θα θυμίζει στον άλλο τις παλιές αμαρτίες του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική «Εφεση στον ΣΚΑΪ» θύμισε το 2004. Τότε που στη Λεωφόρο ερευνήθηκαν τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων και βρέθηκαν κοριοί. «Γιατί δεν ερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη ποιος έβαλε τότε τους κοριούς;», αναρωτήθηκε ο Θεοδωρίδης, ο οποίος δεν βλέπει πίσω από τη χθεσινή αποκάλυψη του βίντεο των Πηγαδιών ούτε τον ΠΑΟΚ ούτε την Ξάνθη: «Πίσω από αυτή την υπόθεση είναι μία ανταγωνιστική ομάδα, με την οποία παίζουμε τον Μάρτιο».
Μπορεί κάποιοι να θεωρούν εθιμικό δίκαιο το να διασκεδάζουν με τις αντιπαραθέσεις των «αιωνίων», αλλά το παιχνίδι αρχίζει να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Οι φαιδρότητες, οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί κι όσα διαρρέουν οι «κύκλοι» των δύο ομάδων δημιουργούν μία ατμόσφαιρα, που είναι βέβαιο ότι όταν έρθει η 11η Μαρτίου δεν θα μπορεί να τη μαζέψει ούτε σύνταγμα Πεζικού.
Και μια και μιλάμε για «κύκλους», επισημαίνουμε στους συναδέλφους που αποδέχονται τις συγκεκριμένες διαρροές ότι ενδεχομένως θα βρεθούν οι ίδιοι κατηγορούμενοι δημοσιεύοντάς τες, καθώς τα αθλητικά δικαστήρια ασφαλώς αρνούνται να δικάσουν «κύκλους». Μάλιστα υπάρχει και σχετικό δεδικασμένο.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διελκυστίνδα στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ μια ισχυρή ομάδα συμβούλων ετοιμάζει χουνέρι στον Σοφοκλή Πιλάβιο, προτιθέμενη να καταψηφίσει την πρότασή του για τον Γιάννη Χρυσό στη θέση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα!
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: