Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Αγωνία για Σάντος

ΟΙ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΑΝ» ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ. «ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ», ΛΕΕΙ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ. ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ;‘Φωτιά’ άναψε ο Φερνάντο Σάντος με όσα είπε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, αναφορικά με το μέλλον του στην ομάδα.

Τόσο το ύφος του όσο και ο απολογιστικός, ως έναν βαθμό, χαρακτήρας των δηλώσεών του, έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι έχει πάρει την απόφασή του. Και η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται ότι δεν συμβαδίζει με το μέλλον του ΠΑΟΚ, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της τεχνικής του ηγεσίας.

Οι αινιγματικές δηλώσεις του Πορτογάλου άφησαν να διαφανούν οι σκέψεις αποχώρησης που έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα, κάτι όμως που αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
Στο τέλος της εβδομάδας

Εκτός απροόπτου, οι Σάντος και Ζαγοράκης θα συναντηθούν για να μιλήσουν για το μέλλον του Πορτογάλου τεχνικού στον σύλλογο, στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας. Δεν αποκλείεται, όμως, να γίνει ακόμα και σήμερα μετά τις χθεσινές εξελίξεις. Ο 56χρονος προπονητής θα γνωστοποιήσει στον πρόεδρο της ΠΑΕ την απόφασή του, την οποία έχει ήδη λάβει όπως ενημέρωσε χθες τους εκπροσώπους του Τύπου.

Αν, όντως, η απόφασή του είναι να αποχωρήσει από τον σύλλογο, θεωρώντας πιθανώς ότι ο κύκλος του στον ΠΑΟΚ έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο, προφανώς οι δύο άνδρες δεν θα έχουν και πολλά να συζητήσουν. Ο Ζαγοράκης επιθυμεί την παραμονή του Σάντος στο ‘τιμόνι’ του συλλόγου και για αυτόν τον λόγο υπήρχε στον προγραμματισμό του η πρόταση συμβολαίου διετούς διάρκειας στον Πορτογάλο.

Εξάλλου, φέτος υπάρχει η ευκαιρία να προκριθεί η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το ότι χρειάζεται να περάσει δύο γύρους με τους πιθανούς αντιπάλους να είναι δύσκολες ομάδες, γεγονός που θα έδινε μεγάλη οικονομική ανάσα στην ΠΑΕ.

Αν ο Σάντος έχει λάβει την απόφαση να αποχωρήσει, ίσως το πλάνο του προέδρου για τον ΠΑΟΚ των επόμενων ετών τον πείσει να παραμείνει.

Δηλαδή, μία ομάδα που από εδώ και στο εξής θα έχει προγραμματισμό πρωταθλητισμού και, φυσικά, θα ενισχυθεί μέσα στο καλοκαίρι με 2-3 πρωτοκλασάτους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά στην 11άδα. Αλλά και να ολοκληρωθούν και οι εργασίες βελτίωσης στο προπονητικό κέντρο, στη Νέα Μεσημβρία, αφού δε νοείται μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εκγύμνασή της. Αυτά τα δύο, τουλάχιστον, θεωρεί ο Σάντος ως βασική προϋπόθεση για την παραμονή του στην ομάδα.

Ο κόσμος και η εμπιστοσύνη

Παρότι ο Σάντος έχει ‘ακούσει’ πολλά τα χρόνια που εργάζεται στην πατρίδα μας, η αλήθεια είναι ότι η δουλειά του στον ΠΑΟΚ δικαιώθηκε. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο κόσμος του ‘δικέφαλου του Βορρά’ φώναξε χθες ρυθμικά το όνομά του στην Τούμπα και ζήτησε την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Μία εξέλιξη η οποία, ίσως, κάνει και τον ίδιο να ξανασκεφτεί το ζήτημα της παραμονής του, αν όντως η απόφασή του είναι να αποχωρήσει από την ομάδα.

Τι λένε στην ΠΑΕ

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θέλουν να πάρουν θέση για τις χθεσινές δηλώσεις του προπονητή στη συνέντευξη Τύπου. Το γεγονός ότι ο Σάντος σχολίασε ότι έχει λάβει ήδη την απόφασή του, αναφορικά με το μέλλον του, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα. Εξάλλου, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν στη συνάντηση που θα έχει στα τέλη της εβδομάδας (ή, ίσως, σήμερα όπως γράψαμε και νωρίτερα) με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ειδικά αν οι σκέψεις του προέδρου συμβαδίζουν με εκείνες του Πορτογάλου τεχνικού.

Σύσκεψη κορυφής

Στο μεταξύ, μετά το τέλος της αναμέτρησης εναντίον της ΑΕΚ, οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Σέρτζιο Κονσεϊσάο και Ζήσης Βρύζας συναντήθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ, στην Τούμπα. Η συζήτησή τους κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και το μυαλό όλων πήγε στο θέμα του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος δεν έδωσε το 'παρών' στη συνάντηση.

Οι τρεις άνδρες, ίσως, θορυβήθηκαν από τις δηλώσεις του 56χρονου προπονητή και κάποιες πληροφορίες από την ομάδα αναφέρουν ότι πολύ σύντομα ίσως υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν τελείωσε τίποτα»

Εξάλλου, κατά την αποχώρησή του από την Τούμπα, μετά τη σύσκεψη με τους Κονσεϊσάο-Βρύζα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αρκέστηκε να δηλώσει γύρω από το θέμα: «Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα, θα ξαναμιλήσουμε με τον προπονητή και θα δούμε τι θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: