Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Γουέμπλεϊ, ο εφιάλτης των "λιονταριών"


Το Γουέμπλεϊ Τι κι αν μόνο στο άκουσμα του ονόματός του, το Στάδιο Γουέμπλεϊ, προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού στους απλούς φιλάθλους. Για τους παίκτες της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, οι οποίοι τη Δευτέρα σε μια... πρόβα Παγκοσμίου Κυπέλλου θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό αγώνα το Μεξικό, το Γουέμπλεϊ αποτελεί τον απόλυτο εφιάλτη τους.

Ο λόγος: η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, η οποία θυμίζει περισσότερο χωράφι, παρά γήπεδο τέτοιου βεληνεκούς. Αρκετοί από τους παίκτες του Φάμπιο Καπέλο, δεν έκρυψαν τις ενστάσεις τους για τον ορισμό του συγκεκριμένου γηπέδου ως έδρα της αναμέτρησης. Μεταξύ αυτών και ο Τζον Τέρι, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τον δει από κοντά στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, το περασμένο Σάββατο, απέναντι στην Πόρτσμουθ.

«Ο αγωνιστικός χώρος έχει ένα σωρό μπαλώματα. Ήταν τόσο στεγνός και τόσο αργός, που οι παίκτες και των δύο ομάδων κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να αποφασίσει αν αυτό το γήπεδο είναι χώρος εκδηλώσεων ή η έδρα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας», είπε ο αρχηγός των «μπλε».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun», αρκετοί παίκτες των «λιονταριών» εξέφρασαν την ανησυχία τους ενόψει της αναμέτρησης με το Μεξικό. «Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κάποιος άσχημος τραυματισμός. Όλοι οι παίκτες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε στο Γουέμπλεϊ. Θα προτιμούσαμε αγωνιστικούς χώρους όπως το Ολντ Τράφορντ ή την έδρα της ’ρσεναλ», ήταν η δήλωση παίκτη που φιλοξενήθηκε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: