Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Εδώ και τρεις μήνες γνωρίζουν ότι φεύγει...


Ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με την ΑΕΚ Υπήρχαν αρκετοί λόγοι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ και αυτό είχε να κάνει κυρίως με τον ΄Φερνάντο Σάντος και την αποχώρησή του. Θα ήθελε να δώσει τέλος στη συνεργασία του με το δικέφαλο, μπροστά σε 30 περίπου χιλιάδες οπαδούς, με επιτυχία.

Ανεκτίμητη η προσφορά του Πορτογάλου. Ακουσε πολλά στη διάρκεια της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ. Οι ισορροπίες διαταράχθηκαν πολλές φορές. Ωστόσο, υπήρχε πάντα η λύση και μετά από τρια χρόνια συνεργασίας έφτασε σε μια σημαντική επιτυχία εν μέσω σημαντικών ρεκόρ, κυρίως με τις επιδόσεις της άμυνας. Η ομάδα απέκτησε νοοτροπία νικητή και δεν υπήρχε ούτε ένα από όσα έδωσε, τουλάχιστο φέτος, που να υποχώρησε από τον αρχικό του στόχο.

Την Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη νωρίς θα υπάρχει συνάντηση και ο Σάντος θα του μεταφέρει την απόφασή του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Αισθάνεται κουρασμένος και μάλλον θα μείνει εκτός του έντονου ανταγωνισμού, μακριά από τους πάγκους των ομάδων. Προτιμά να πάει στον πάγκο μιας εθνικής ομάδας και σε αυτό φαίνεται ότι υπάρχουν πιθανότητες να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο αντικαταστάτης και η Eθνική
Ο Σάντος και οι συνεργάτες του έχουν μαζέψει τα πράγματά τους από το γραφείο στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής και μάλιστα ενημέρωσαν του ιδιοκτήτες των σπιτιών που διαμένουν, ότι αποχωρούν.

Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες, όλοι οι αρμόδιοι στον ΠΑΟΚ, Ζαγοράκης, Βρύζας και Κονσεϊσάο, γνωρίζουν ότι ο Σάντος θα αποχωρήσει, όπως τους είπε ο ίδιος ο Πορτογάλος.

Τότε βγήκαν στην επιφάνεια ονόματα προπονητών, όπως του Ζόρζε Κόστα που δεν αποκλείεται τελικά να είναι ο αντικαταστάτης του Σάντος, εφόσον ολοκληρωθεί οριστικά η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ.

Για τον Σάντος ακολουθεί ξεκούραση. Αν δεν καταφέρει να του αλλάξει την απόφαση ο Ζαγοράκης μέσα από τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν σήμερα ή αύριο, θα επιστρέψει στην πατρίδα του και θα συζητήσει το ενδεχόμενο να αναλάβει την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας αλλά δεν αποκλείεται να γίνει συζήτηση για την δική μας την Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: