Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Τούμπα… ήρθαν οι αντίπαλοι

Ο ΠΑΟΚ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗ ΛΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ! ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ. ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙΗ… αυτοκτονία της Φενέρμπαχτσε, που έχασε τον τίτλο στην Τουρκία από την Μπούρσασπορ, μην μπορώντας να νικήσει την αδιάφορη Τράμπζονσπορ, έφερε την τουρκική ομάδα στις πιθανές αντιπάλους του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τι συνέβη με Βασιλεία και Λυών

Στην Ελβετία έγινε τελικά η ανατροπή, καθώς η Βασιλεία κατέκτησε τελικά το πρωτάθλημα από τη Γιούνγκ Μπόις και πλέον δεν είναι πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Η δευτεραθλήτρια Γιούνγκ Μπόις θα είναι στους «ανίσχυρους» με τον Δικέφαλο κι επομένως δεν μπορεί ούτε αυτή να κληρωθεί μαζί του.

Επίσης, στη Γαλλία η Λυών κατέκτησε τελικά τη 2η θέση και προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους και έτσι αν ο ΠΑΟΚ δεν θα τη βρει μπροστά του.
Η εκκρεμότητα της Ρουμανίας

Η μοναδική πλέον εκκρεμότητα για να συμπληρωθεί πλέον το παζλ των πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο είναι η δευτεραθλήτρια Ρουμανίας.

Αυτή τη στιγμή την επόμενη και τελευταία αγωνιστική στη Ρουμανία τη 2η θέση στο πρωτάθλημα διεκδικούν τέσσερις ομάδες, η Ουνιρέα, η Βασλούι, η Τιμισοάρα και η Στεάουα.

Σε περίπτωση και μόνο που τερματίσει δεύτερη η Στεάουα (είναι τρίτη και ισόβαθμη με τη Βασλούι, αλλά έχει έναν αγώνα περισσότερο) η ρουμανική ομάδα θα μπει στους «ισχυρούς» και θα είναι στους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ και θα στείλει στους «ανίσχυρους» την Μπράγκα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Επομένως και με μοναδική εκκρεμότητα την αντίπαλο από τη Ρουμανία, αυτή τη στιγμή οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό είναι:

«ΙΣΧΥΡΟΙ»

ΖΕΝΙΤ
ΑΓΙΑΞ
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΝΤΙΝΑΜΟ Κ.
ΜΠΡΑΓΚΑ (αν βγει η Στεάουα 2η, παίρνει τη θέση της)
«ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ»

ΣΕΛΤΙΚ
ΠΑΟΚ
ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ
ΓΑΝΔΗ
Ουνιρέα ή Βασλούι ή Τιμισοάρα
Οι πιθανοί αντίπαλοι στον 4ο προκριματικό (πλέι οφ)|

Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στα πλέι οφ θα έχει σίγουρα πιθανούς αντιπάλους μία εκ των Σεβίλλη, Τότεναμ ή Βέρντερ και «λογικά», εκτός αν αποκλειστούν στον 3ο προκριματιικό τις Ζενίτ και Αγιαξ.

«ΙΣΧΥΡΟΙ»

ΣΕΒΙΛΛΗ
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡ.
ΖΕΝΙΤ*
ΤΟΤΕΝΑΜ
ΆΓΙΑΞ*

«ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ»
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ*
ΝΤΙΝΑΜΟ Κ*.
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
ΟΣΕΡ
ΠΑΟΚ*
*Οι ομάδες αυτές θα πρέπει πρώτα να προκριθούν από τον 3ο προκριματικό. Αν για παράδειγμα αποκλειστεί η Ζενίτ, στους ισχυρούς θα ανέβει η πρώτη ομάδα από τους ανίσχυρους, βάσει συντελεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: