Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

"Ο πρωτεύων στόχος είναι η απονομή δικαιοσύνης"

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Λάρισας, Γιώργος Μανταίος, τόνισε ότι μπορεί η προσφυγή στο CAS να έχει βάση, όμως στην θεσσαλική ομάδα αναρωτιούνται αν πρόκειται να αλλάξει κάτι ουσιαστικό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.
"Ο πρωτεύων στόχος είναι η απονομή δικαιοσύνης"
Aναλυτικά οι δηλώσεις του στον "SENTRA 103,3":
«Εχουμε θέσει τα πάντα επί τάπητος έπειτα από συνάντηση του Κώστα Πηλαδάκη με νομικούς, εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές και θα αποφασίσουμε άμεσα πως θα κινηθούμε. Το θέμα είναι αν υπάρχει αύριο. Ο πρωτεύων στόχος δεν ήταν και δεν είναι η παραμονή μας στην κατηγορία, αλλά η απονομή δικαιοσύνης. Μετά από όλα όσα τραβήξαμε πέρσι, πώς να μαζέψουμε τα κομμάτια μας ενώ είμαστε σίγουροι ότι θα τραβήξουμε τα ίδια και χειρότερα;».
Για την πικρία του Κώστα Πηλαδάκη και αν όντως σκέφτεται το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ποδόσφαιρο:
«Νομίζω ότι αυτή είναι η πρώτη σκέψη κάθε υγιούς ανθρώπου. Φαντάζομαι ότι και από το μυαλό των δημοσιογράφων έχει περάσει η σκέψη `τι δουλειά έχω εγώ σε αυτόν τον χώρο'. Αν μη τι άλλο, οι δημοσιογράφοι πληρώνονται. Φανταστείτε ότι αυτός που επενδύει και πληρώνει, είναι λογικό να νιώθει πολλαπλάσια πικρία από όλους τους υπόλοιπους. Ο Κώστας Πηλαδάκης είναι δεμένος με την ΑΕΛ. Την πήρε ως ομάδα Β' Εθνικής και την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ έφτιαξε και ένα γήπεδο πρότυπο. Δεν είναι λοιπόν απλό να φύγει».
Για τις ελπίδες δικαίωσης της ΑΕΛ αν προσφύγει στο CAS:
«Η ενημέρωση που έχουμε από τους νομικούς μας είναι ότι αποτελεί πολύ ισχυρό χαρτί η απόφαση της ΟΥΕΦΑ στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου. Δηλαδή, αν καταφύγουμε στη λύση του CAS, δεν υπάρχει περίπτωση να μας πει κάποιος `δεν έχετε δουλειά εδώ'. Ο Βόλος τιμωρήθηκε με βάση το άρθρο 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΟΥΕΦΑ που είναι εναρμονισμένος με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Στο πειθαρχικό δίκαιο λοιπόν, οι μέν παίρνουν την Α απόφαση, οι δε εντελώς διαφορετική. Το θέμα είναι αν η προσφυγή στο CAS είναι προς συμφέρον της ΑΕΛ.
Από τη στιγμή που παρακάμπτονται η κοινωνική και η πολιτική βούληση, δεν νομίζω ότι θα κολλήσει κανείς σε οποιαδήποτε απόφαση του CAS. Θα βρεθεί παραθυράκι. Δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα δικαιωθούμε. Κανονικά, έπρεπε είτε οι δύο αυτές ομάδες να αθθωθούν εντελώς, είτε να καταδικαστούν. Παρόλα αυτά, βρέθηκε μέση λύση και κανείς δεν έχει καταλάβει πώς έγινε αυτό. Μιλάμε για σουφλέ, για συνταγή του καλύτερου μάγειρα!».
Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Δεν έχει λογική να μιλά κανείς για δικαίωση από τη στιγμή που υπάρχει καταδικαστική απόφαση. Αυτό είναι αδιανόητο. Επιβλήθηκε ποινή. Δικαίωση είναι μόνο η αθώωση. Το ότι θα παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα με αφαίρεση βαθμών δεν το περίμεναν ούτε στον Βόλο, ούτε στην Καβάλα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πηγή: sentra-goal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: