Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Οι υπεραξίες των Ρώσων!!

Η περίπτωση του Σαμουέλ Ετό απλά επιβεβαίωσε τον κανόνα που θέλει τους συλλόγους των χωρών με "αδύναμα" –προς το παρόν– πρωταθλήματα να καλύπτουν την απουσία κινήτρων με πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Οι υπεραξίες των Ρώσων
Γράφει ο Μιχάλης Οικονομόπουλος.
Η ρωσική Ανζί, που έχει ήδη στις τάξεις της τον Ρομπέρτο Κάρλος και τον Γιούρι Ζιρκόβ, χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη –πολύ βαθύτερα από ό,τι θα έκανε μία γαλλική, αγγλική ή ισπανική ομάδα– προκειμένου να πείσει τον Καμερουνέζο άσο να εγκαταλείψει την Ιντερ.
Την ίδια τακτική είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν και οι ομάδες των αραβικών χωρών (Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), αλλά και των ΗΠΑ, που απέχουν από τον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό πυρήνα των εξελίξεων.
Βέβαια, δεν «χτυπούν» όπου κι όπου. Οι «στόχοι» τους είναι συγκεκριμένοι. Ο Ετό ήταν ένας παίκτης που είχε το... πακέτο. Προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία, κορεσμένος από τίτλους και διακρίσεις και με μια διαδρομή καριέρας που μία πιθανή μεταγραφή του θα έκανε μεγάλο… κρότο.
Αλλωστε, πριν από μερικά χρόνια, όταν ήταν ακόμη στην Μπαρτσελόνα, είχε ταξιδέψει στο Ουζμπεκιστάν για λογαριασμό της Μπουνιοντκόρ. Κάποιοι το χαρακτήρισαν ως ένα διαφημιστικό τρικ της Μπάρτσα, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ο Αφρικανός πραγματικά το συζητούσε. Λίγες ημέρες αργότερα, οι άνθρωποι της Μπουνιοντκόρ ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ριβάλντο από την ΑΕΚ!
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: