Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η δύναμη της έρευνας!

Τα έσοδα ούτως ή άλλως είναι περιορισμένα και το σίγουρο είναι ότι οι περισσότερες ΚΑΕ αρχικά θα πρέπει να νοικοκυρευτούν σε όλα τα επίπεδα. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.
Η δύναμη της έρευνας!
Διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα συμμαζέψουν την κατάσταση, θα βάλουν ένα στόχο και θα ξέρουν πώς πρέπει να προχωρήσουν. Βεβαίως αυτό θα συμβεί με σκληρή δουλειά σε ό,τι αφορά την έρευνα της αγοράς.
Για παράδειγμα δεν είμαι και τόσο βέβαιος ότι σε άλλες εποχές ο Παναθηναϊκός θα ψαχνόταν για τον Μαρκίφ Μόρις -για τον οποίο οι γνώστες του κολλεγιακού λένε τα καλύτερα- όμως το θέμα μας δεν έχει να κάνει μόνο με τους «μεγάλους» που αποφάσισαν τις περικοπές και την εκλογίκευση του μπάτζετ, το οποίο ούτως ή άλλως είχε αγγίξει το παράλογο!
Στη σελίδα 40 παρουσιάζουμε πολλά στοιχεία -όχι μόνο αριθμητικά- για τα 4 κολεγιόπαιδα που έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα για ν' αγωνιστούν στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ.
Δεν θα μείνουμε στις δύο επιλογές του Ολυμπιακού για το λόγο ότι ακόμα και με «κουτσουρεμένο» μπάτζετ περισσότερα χρήματα από τους άλλους διαθέτει.
Ο Τζόνσον είναι μια εξαιρετική και κυρίως «ψαγμένη» επιλογή από τον Ικαρο όπως και ο Ντίμπλερ από πλευράς Πανιώνιου. Δεν πρόκειται να βάλουμε το χέρι στη φωτιά ότι αποτελούν μελλοντικά αστέρια. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για παίκτες με σοβαρή προοπτική, αναμφίβολη ποιότητα κι αυτά τα στοιχεία σε οδηγούν στο να επενδύσεις.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αξιόλογα «προϊόντα» στη χώρα μας. Ο Ρόμπερτ Ντοζίερ, ο Κίκι Κλαρκ, ο Ντίον Τόμπσον, ο Ιμπραήμ Τζάαμπερ, ο Ταϊρίς Ράις κι αρκετοί άλλοι παίκτες ήταν αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις και σίγουρα «έβγαλαν τα λεφτά τους» στις ομάδες τους. Δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό.
Το έχουμε ξαναγράψει και θα το επαναλάβουμε: Πλέον οι επιλογές θα είναι περισσότερο «ψαγμένες» από ποτέ κι αυτό πιθανότατα να οδηγήσει σε μια διαφορετική λογική όλες τις ομάδες.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: