Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Παπανικολάου: «Δεν κοιτάμε πολύ μπροστά»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την κλήρωση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Παπανικολάου: «Δεν κοιτάμε πολύ μπροστά»
Καλή για την πρώτη φάση αλλά δύσκολη για τη συνέχεια, την οποία όμως δεν… βιάζεται να κοιτάξει, χαρακτήρισε ο Κώστας Παπανικολάου την κλήρωση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

«Είναι μια καλή κλήρωση για εμάς στην πρώτη φάση. Και αυτό το λέω, γιατί μιλάμε για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε δεν μπορείς να περιμένεις κάποιον εύκολο αγώνα. Όπως επίσης δεν πρέπει να υποτιμήσεις κάποιον σε καμία περίπτωση. Το έχουμε βιώσει αυτό στο παρελθόν, όταν στο Προολυμπιακό του 2012 αποκλειστήκαμε από τη Νιγηρία, ή όταν χάσαμε στο Ευρωμπάσκετ 2013 από τη Φινλανδία, σε μια ήττα που στην πορεία φάνηκε ότι μας κόστισε πολύ. Από τη στιγμή που μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε το ‘παρών’ σε αυτό το μεγάλο ραντεβού, το πλέον σημαντικό είναι πλέον να είμαστε υγιείς και έτοιμοι όταν η ομάδα μας χρειαστεί», ανέφερε ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα.

Αναλύοντας τον όμιλο, είπε: «Είναι μοιρασμένες οι ομάδες. Όλοι οι όμιλοι πάνω κάτω είναι ανάλογης δυναμικότητας. Μόνο ο πρώτος όμιλος ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολος, ενώ στον τρίτο σίγουρα ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ. Ο πρώτος όμιλος, στον οποίο βρίσκονται Ισπανία, Αίγυπτος, Ιράν, Σερβία, Βραζιλία και Γαλλία είναι και αυτός με τον οποίο σταυρώνει και ο όμιλος της Ελλάδας στη δεύτερη φάση. Σίγουρα θα δημιουργηθούν δυνατά ζευγάρια. Αν κοιτάξουμε όμως από τώρα τη δεύτερη φάση, θα είναι λάθος. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον όμιλό μας. Εκεί μπαίνουν οι βάσεις για τη συνέχεια. Πέρυσι ένα χαμένο παιχνίδι στην πρώτη φάση μάς κόστισε την πρόκριση στα προημιτελικά. Δεν είναι σωστό να κοιτάς τόσο μπροστά. Έτσι κι αλλιώς αν θες να φτάσεις ψηλά, αν θες να πετύχεις κάτι καλό, θα πρέπει να περάσεις και μέσα από τα δύσκολα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: