Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Σολομώντεια, αλλά… επιτέλους λύση!!

Η Football League δέχτηκε την πρόταση της Super League για 2+1, δόθηκε λύση για τον αριθμό των ομάδων που προβιβάζονται και υποβιβάζονται και το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν θα χρειαστεί να επέμβει.

Σολομώντεια, αλλά… επιτέλους λύση
Έστω και στις… καθυστερήσεις, έστω και αν χρειάστηκε να φτάσουμε στο δεύτερο μισό της σεζόν, τελικά βρέθηκε μία κοινώς αποδεκτή λύση για τον ακριβή αριθμό των ομάδων που προβιβάζονται στη Super League και υποβιβάζονται από αυτή η Football League.

Όλα αυτά λίγη ώρα πριν συνέλθει το Διαιτητικό Δικαστήριο για να δώσει λύση επί του θέματος, καθώς η Ένωση της δεύτερης κατηγορίας αποδέχτηκε την πρόταση της διοργανώτριας αρχής της μεγάλης κατηγορίας.

Αυτή προβλέπει το μοντέλο «2+1» (που εφαρμόζεται και στη Γερμανία), το οποίο προβλέπει απευθείας υποβιβασμό των δύο τελευταίων της Super League, απευθείας άνοδο των δύο πρώτων της Football League, αλλά και έναν αγώνα μπαράζ μεταξύ του 16ου της μεγάλης κατηγορίας με τον τρίτο των play offs της δεύτερης κατηγορίας για να κριθεί αν θα σωθεί ο πρώτος ή θα ανέβει ο δεύτερος.

Η πρόταση έγινε δεκτή με ψήφους 13 υπέρ, 6 κατά και ένα λευκό. Κατά της πρότασης τάχθηκαν Ηρακλής, Καβάλα, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, Αιγινιακός και Αστέρας Μαγούλας, ενώ λευκό ψήφισε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει οικονομικό αντάλλαγμα, καθώς αν ο χαμένος του μπαράζ προέρχεται από τη Football League, θα εισπράξει ένα ποσό που θα συμφωνηθεί. Αναμένεται να εισπράξει ένα ποσό που θα έπαιρνε ο υποβιβασμένος από τη Super League. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: