Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

«Να φύγει ο Καλογιάννης»

kougias
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο ποινικολόγος, αλλά και πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας, για την σημερινή (04/02) απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, χαρακτηρίζοντας «ξεφτίλα» την στάση της Φούτμπολ λιγκ. Ζήτησε να φύγει άμεσα ο πρόεδρος της πρώην ΕΠΑΕ, Σπύρος Καλογιάννης, τον οποίο κατηγόρησε για μεθόδευση σε βάρος των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στον ArenaFM 89,4:
«Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, είναι γνωστή η βρόμα που υπάρχει μέσα στην ένωση μας και είναι γνωστό ποιος τα μεθοδεύει αυτά, ο κ. Καλογιάννης ο οποίος ουσιαστικά δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ένωσης μας, αλλά τα συμφέροντα της Σούπερ Λιγκ. Και αυτό το κάνει εδώ και πολλά χρόνια, επί των ημερών του φτάσαμε να παίρνουμε «ψίχουλα», επί των ημερών του γίναμε «21». Και τώρα αποφάσισαν την συμβιβαστική λύση να γίνει μπαράζ(αν είναι δυνατόν!) μιας ομάδας που το μπάτζετ της θα ξεπερνάει τα 500.000 ευρώ με μια ομάδα που έχει 4εκ. ευρώ προϋπολογισμό. Για να… γλυκάνει το χάπι, από τα 3.5 εκ. ευρώ που θα πάρει η ομάδα που θα μείνει αυτός που θα χάσει το μπαράζ θα πάρει 300.000 ευρώ. Αυτά που συμβαίνουν είναι κωμικά. Εγώ θεωρώ ότι ο Καλογιάννης πρέπει να εξαφανιστεί από την Φούτμπολ Λιγκ. Πέρυσι με 21 ομάδες ανέβηκαν τρεις φέτος με 28 ομάδες ανεβαίνουν δυο, και το χειρότερο από όλα, εξαιτίας των 21 ομάδων πέρυσι πήρε πάνω από 10 εκ. ευρώ και μοιράστηκαν στην Σούπερ Λιγκ ενώ εμείς μέχρι τώρα έχουμε πάρει έως τώρα 80.000 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση. 110.000 πληρώσαμε μόνο στο ΙΚΑ. Το θέμα είναι, ενώ έχει το απόλυτο δίκαιο με συμβιβασμό να δέχεσαι να παίξεις μπαράζ».
Για την απόφαση του Απόλλωνα Καλαμαριάς: «Πριν από λίγο με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος ,ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης και μου είπε ότι ο συγκεκριμένος που έστειλαν παράκουσε τις εντολές τους, και εκεί… αρχίζεις να σκέφτεσαι άλλα πράγματα. Του είχαν πει να ψηφίσει τις τρεις ομάδες, αυτό δηλαδή που είναι και το συμφέρον της ομάδας.
Οι ομάδες που ήταν αρνητικές ήταν ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή, η Κέρκυρα, η Καβάλα, ο ΑΙγινιακός και ο Αστέρας Μαγούλας ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου ψήφισε λευκό.
«O ολυμπιακός Βόλου θα τα βρει μπροστά του, από την στιγμή που δεν θα ανέβουν τρεις ομάδες θα αλλάξουν και τα μπόνους, οπότε δεν θα ξεκινούν με μπόνους τόσων βαθμών, σε κάθε περίπτωση πάντως είναι θέμα σεβασμού».
Για την υπόσχεση που δεν δημοσιεύτηκε για περισσότερα χρήματα: «Αυτό είναι ξευτίλα, να ξεφτιλίζεις τις αρχές σου και την υπόσταση σου σαν διοργανώτρια αρχή για να πάρεις 5-6 δραχμές παραπάνω».
Για τον Καλογιάννη και αν πληρώνεται από την Φούτμπολ Λιγκ: «Έπαιρνε 14.000 ευρώ το μήνα και τώρα παίρνει 9.000 ευρώ».
Για το αν ο ίδιος θα προχωρήσεις σε νομικές ενέργειες: «Περιμένω να δω τι θα γίνει αλλά σας το λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πίσω. Κανονικά έπρεπε ο υπουργός αθλητισμού αν υπήρχε να κηρύξει έκπτωτη την ΕΠΟ. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει αυτή η κατάσταση, ή θα πάρουν μια απόφαση να βγάλουν μια διοίκηση η οποία θα ανεβάσει το επίπεδο και θα αντιπαρατίθεται στην ΕΠΟ, όχι να είναι ο «δούρειος ίππος», μέσα στην δική μας ένωση για να περνάει τα θέματα της Σούπερ Λιγκ και της ΕΠΟ. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: