Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Δεν «χαμπαριάζει» η Ατλέτικο!!

Ανοιχτοί λογαριασμοί με… μαδριλένικο προβάδισμα! Η Ατλέτικο κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (1-1) μέσα στο «Καμπ Νου» απ' την Μπαρτσελόνα και να γυρίσει... οριακά υπέρ της, τις πιθανότητες πρόκρισης!

Δεν «χαμπαριάζει» η Ατλέτικο!
Ούτε από φαβορί, ούτε από έδρες... καταλαβαίνει η φετινή Ατλέτικο Μαδρίτης!

Έστω κι αν το ποδόσφαιρό της δεν έβγαλε... μάτια, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να μείνει όρθια στο «Καμπ Νου» (χάρη και στον Κουρτουά), παίρνοντας το 1-1 απ’ την Μπαρτσελόνα και ταυτόχρονα απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League.

Μέτριο το θέαμα -κυρίως στο πρώτο μέρος- με τον Ντιέγκο να πιάνει... κεραυνό στο 56' και να βάζει μπροστά τους φιλοξενούμενους, προτού στη συνέχεια οι Καταλανοί αντιδράσουν, φτάσουν στην ισοφάριση με τον Νεϊμάρ, δίχως να πετύχουν την ολική ανατροπή, αφού ο Κουρτουά έμοιαζε (και ήταν) απροσπέλαστος.

Το ματς:

Εξ’ αρχής… γνωρίζαμε την εικόνα του αγώνα. Πίεση η Μπαρτσελόνα, άμυνα (και ξανά άμυνα) η Ατλέτικο. Κι όντως… επιβεβαιωθήκαμε, αφού οι δύο ομάδες έπαιζαν αυτό ακριβώς. Με το… καλημέρα, οι «ροχιμπλάνκος» έφτασαν μια… ανάσα απ’ το γκολ και το «πάγωμα» του Καμπ Νου. Γιατί αν στο 4’ ο Βίγια είχε σημαδέψει καλύτερα, θα μπορούσε να είχε «τιμωρήσει» την πρώην! Ο Σιμεόνε είχε παρατάξει –όπως έπρεπε για τον ίδιο- την ομάδα του προκειμένου να μην αφήνει τους… τίκι-τάκα αντιπάλους να κυκλοφορούν την μπάλα και να κάνουν τα δικά τους. Και του έβγαινε, αφού ο ρυθμός στο ματς ήταν άγνωστη λέξη και το ματς κυλούσε ακριβώς στα μέτρα των φιλοξενούμενων!

Σιγά-σιγά οι Καταλανοί πάλευαν να κάνουν το γνώριμό τους παιχνίδι και να ανεβάσουν στροφές. Και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ ο Ινιέστα –μετά από «μαγικά» του Μέσι- όμως ο Κουρτουά έδειξε γιατί… σφάζονται για τα γάντια του, βγάζοντας εντυπωσιακά το τετ-α-τετ. Και λίγο αργότερα, οι Μαδριλένοι έχασαν τη «δύναμή» τους στην επίθεση, με τον Ντιέγκο Κόστα να αποχωρεί τραυματίας (όπως το ίδιο είχε συμβεί λίγο νωρίτερα και με τον Πικέ), αλλά η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαζε, με τις φάσεις να έρχονται με το… σταγονόμετρο και να μην είναι καν «γεμάτες». Διότι οι αδύναμες κεφαλιές των Μπαρτρά και Μέσι δεν μπορούσαν να αλλάξουν την ροή του αγώνα.

Κι αν το πρώτο μέρος δεν μας κράτησε ιδιαίτερα «ζεστούς», το δεύτερο ξεκίνησε… καυτά! Με τον Ντιέγκο (που είχε αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Κόστα) να πιάνει φοβερή «βολίδα» και να στέλνει την μπάλα στο «Γ» του Πίντο, η Ατλέτικο προηγήθηκε στο «Καμπ Νου» και… ξύλιασε τους 80.000 «μπλαουγκράνα» στις εξέδρες. Το ματς… στράβωσε για τα καλά για την Μπάρτσα. Αλλά αυτό σαν να την «ξύπνησε» που άρχισε να διεκδικεί πιο «εμφατικά» την ισοφάριση, προκειμένου να μην πέσει εντελώς στο «καναβάτσο». Κι αφού ο Κουρτουά είπε «όχι» στον Μπουσκέτς, στο 70’ δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο στον Νεϊμάρ, όταν ο Βραζιλιάνος τέλειωσε υποδειγματικά την «μαγική» πάσα του Ινιέστα και έδωσε το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς.

Μια… άλλη Μπαρτσελόνα είχε κάνει την εμφάνισή της στο γήπεδο. Τριγωνάκια, συνδυασμοί, κίνηση και μόνο άμυνα από πλευράς Μαδριλένων που δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω! Και ενδεχομένως οι γηπεδούχοι να είχαν γυρίσει… τούμπα την αναμέτρηση αν δεν ήταν ο Κουρτουά. Διότι ο Βέλγος απέδειξε ξανά την κλάση του, κρατώντας όρθιους τους «ροχιμπλάνκος», τόσο στην «βολίδα του Ινιέστα, όσο και στο «αριστούργημα» του Μέσι, που ουσιαστικά ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των Καταλανών για να μείνει ως το τέλος στο 1-1, με τις δύο ομάδες να τα… ξαναλένε σε λίγες μέρες!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Άλβες, Πικέ (11’ Μπαρτρά), Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (68’ Αλέξις), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι

Στον πάγκο: Όιερ, Αντριάνο, Σονγκ, Σέρχι Ρομπέρτο, Πέδρο

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Γκοντίν, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Τουράν (77’ Ροντρίγκεθ), Βίγια (70’ Σόσα), Ντιέγκο Κόστα (29’ Ντιέγκο)

Στον πάγκο: Ινσούα, Αλντερβάιρελντ, Σουάρεθ, Αρανθούμπια Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: