Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Πουρσανίδης στο Metropolis: “Έχει αλλάξει η ψυχολογία του ΠΑΟΚ με τον Γεωργιάδη”

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ηλίας Πουρσανίδης και δήλωσε πως έχει καλύτερη ψυχολογία ο ΠΑΟΚ με τον Γεωργιάδη στον πάγκο και έχει μεγαλύτερη δίψα για την κατάκτηση ενός τίτλου, από τον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στην οδυνηρή εμπειρία του, όπως τόνισε, ως τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή.

Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό:

“Είναι πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα και έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Έχει αλλάξει και η ψυχολογία του ΠΑΟΚ από την ημέρα που ανέλαβε ο Γεωργιάδης. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ διψάει περισσότερο.”

Για το αν οι παίκτες του Ολυμπιακού διαλέγουν παιχνίδια:

“Δεν διαλέγει παιχνίδια, αλλά σε κάποια έχει άλλο κίνητρο, που για μένα είναι λάθος. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλές παγίδες. Δεν θα είναι ο Ολυμπιακός άτονος, γιατί τον ενδιαφέρει το κύπελλο”.

Για το πως περιμένει τις δύο ομάδες:

“Δεν ξέρω πως θα χειριστεί κάθε ομάδα το παιχνίδι. Νομίζω ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και θα κυριαρχήσει το πάθος. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που δεν κλείνεται στην άμυνα, όπως και ο Ολυμπιακός. Είναι στο DNA τους, τους αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και εκεί θα κριθεί το παιχνίδι”

Αν οι σημερινοί αντίπαλοι είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας:

“Νομίζω είναι οι πιο δυνατές ομάδες. Στον Ολυμπιακό υπάρχει ηρεμία και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή. Στον ΠΑΟΚ έχει αλλάξει ο προπονητής και ο Γεωργιάδης είναι γνώστης της ομάδας και των σέβονται όλοι.”

Για τον Ηρακλή:

“Είναι ευκαιρία για τον Ηρακλή να επιστρέψει. Βγαίνουν κάποια προβλήματα στην επιφάνεια, αλλά τώρα προέχει η ομάδα να ανέβει κατηγορία. Όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και είναι τόσο δυσβάσταχτα είναι δύσκολο να κρατηθείς όρθιος. Έγιναν λάθη από όλους μας και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου”.

Γιατί μετά τον Ηρακλή δεν εργάστηκε ξανά ως τεχνικός διευθυντής:

“Αυτό που έζησα δυο χρόνια σε αυτή την θέση είχε σαν αποτέλεσμα να χαλάσω την υγεία μου και να χάσω πάρα πολλά χτήματα. Ο κ. Ρέμος μου έδωσε την ευκαιρία να φτιάξω μια ομάδα πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Ήταν οδυνηρό για εμένα. Στον Ηρακλή όταν γινόταν δέκα μεταγραφές υπήρξαν και κάποιοι που έπαιξαν, όμως όλοι θυμούνται μόνο αυτούς που δεν έπαιξαν. Η θέση του τεχνικού διευθυντή δεν υπάρχει στην ουσία στην Ελλάδα. Για εμένα ήταν οδυνηρό”.

Αν θα ασχοληθεί ξανά επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο:

“Δεν είχα ποτέ το μικρόβιο του προπονητή, ούτε έχω τόσα χρήματα για να πάρω μια ομάδα, οπότε δεν μένουν και πολλές θέσεις. Αν μου έρθει κάποια πρόταση θα το σκεφτώ, αλλά εγώ δεν θα χτυπήσω πόρτες”. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: