Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

«Ο Α.Σ. τις ακαδημίες»

giotas-610x400
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Θωμάς Γιώτας.
Μίλησε μεταξύ άλλων για το θέμα των ακαδημιών που έχει προκύψει μεταξύ της ΠΑΕ και του Α.Σ. και τόνισε πως ανήκουν με βάση τον νόμο στον Ερασιτέχνη.
Για το θέμα με τις ακαδημίες:
“Κάποια στιγμή τον Φλεβάρη είχαμε πει προσωρινά να δοθούν οι ακαδημίες, γιατί τις διαχειρίζονταν η ΠΑΕ Άρης. Ωστόσο ενώ πληρώνουν οι γονείς, οι πληροφορίες λένε πως δεν πληρώνονται οι προπονητές. Οι ακαδημίες με βάση το άρθρο 41 δεν είναι στην ΠΑΕ αλλά στον Ερασιτέχνη.  Έχουμε έγγραφο από την ΕΠΟ και όσα λέει η ΠΑΕ δεν ευσταθούν. Σε εμάς ανήκουν οι ακαδημίες. Για το αν πληρωνόταν τα γήπεδα δεν το γνωρίζω. Υπήρχαν όμως κάποιοι προπονητές που εξέφρασαν το παράπονο πως δεν πληρώνονται. Εκτιμώ πως αυτά που λέει ο κ. Κουζούνιας ευσταθούν”.
Για το αν υπήρχε κέρδος από τις ακαδημίες:
“Υπήρχε ένα κίνητρο για χορηγίες στις ακαδημίες με ένα 10%. Όμως από τις 2 Οκτώβριου, δεν υπήρξε κανείς έφορος και δεν είχε κανείς κέρδος. Δίναμε ένα κίνητρο όμως κανένας δεν το έκανε χρήση. Κανένας έφορος, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στα υπόλοιπα τμήματα. Κανείς δεν ζήτησε αμοιβή. Στα ημερολόγια το ίδιο, όλοι έχουν δηλώσει πόσα έχουν εκτυπώσει”.
Για την εσωστρέφεια στον Άρη:
“Στον Άρη δεν γίνονται τα πράγματα όπως πρέπει. Υπάρχει εσωστρέφεια και διχόνοια. Όλα ξεκινάνε από το ποδόσφαιρο και  αν τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα, όλα θα ήταν πιο καλά. Όταν ένα τμήμα δεν πάει καλά την πρώτη ευθύνη την έχει η διοίκηση. Τα λάθη μπορεί να έχουν γίνει από την τωρινή ή από την προηγούμενη, αλλά σίγουρα αυτοί έχουν φέρει αυτή την κατάσταση. Δεν κρύβω πως κάθε μέρα την μετράω ώστε να φύγω. Βλέποντας αυτή την εσωστρέφεια ένιωσα την απογοήτευση και θέλησα να φύγω. Ας μου βρουν κάτι που ήταν τακτοποιημένο και εγώ το ξετακτοποίησα. Δεν υπήρχε τίποτα τακτοποιημένο. Εμείς προσπαθήσαμε και προσπαθούμε καθημερινά να κρατηθεί ο Άρης ζωντανός. Όλα όμως είναι δύσκολα. Εγώ τα είπα από την Οκτώβρη.  Άλλα ελέχθησαν τον Δεκέμβρη και άλλα πράγματα βρήκαμε! Έχουν γίνει όλα τα ένδικα μέσα με τις προσφυγές, ώστε να μην απεμβολίσει ο σύλλογος κανένα δικαίωμα και πρέπει με διακεκριμένους νομικούς να ξεπεράσουμε τα προβλήματα”.
Για το αν θα κοινοποιηθεί το έγγραφο για τις ακαδημίες στην ΕΠΟ:
“Όταν επικαλείται πως ανήκουν στις ΠΑΕ οι ακαδημίες με βάση κάποιο αριθμό μητρώου δεν ευσταθούν. Ο αριθμός του μητρώου ανήκει στο Α.Σ Άρης. Όχι στην ΠΑΕ”.
Για τις σχέσεις του με τον Λάμπρο Σκόρδα:
“Με τον κ. Σκόρδα όταν τον Δεκέμβρη εκλέχθηκε ήμουν καλός για αυτόν, όταν δεν τον ήθελε ο κόσμος δεν ήμουν καλός. Αρχικά ήταν μαζί με την πλειοψηφία, όμως όταν ο κόσμος δεν τον ήθελε, ο πρόεδρος του Α.Σ δεν είναι καλός. Στον Άρη πρέπει να σταματήσει η διχόνοια. Πρέπει να μπούνε άνθρωποι που μπορούν μεταφορικά να βάλουν 5 ευρώ. Να γίνει μια διοίκηση ισχυρή για να αντιμετωπιστούν τα φορολογικά και γενικότερα τα προβλήματα. Υπάρχει η δυνατότητα. Όταν ο κόσμος δεν σε θέλει, δεν μπορείς να κάτσεις στην καρέκλα. Ο κόσμος έχει κριτήριο”.
Για το τμήμα βόλεϊ της ομάδας:
“Έχουμε αγώνα που πάση θυσία πρέπει να κερδίσουμε και δεν κοιμόμαστε. Με τον κ. Χαριτωνίδη είμαστε στην προπόνηση μέχρι να τελειώσει. Υπάρχει άγχος. Παίζουμε στις 19:00 στην Μίκρα. Το καλό είναι πως δεν εξαρτόμαστε από άλλες ομάδες αλλά από εμάς. Μετά από το παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που αδικηθήκαμε, υπήρξε απογοήτευση και μας πήρε η κατρακύλα. Χάθηκαν παιχνίδια στην έδρα μας όπως με το Αιγίνιο και τον Παμβοχαικό, που ήταν στο χέρι μας. Ήταν παιχνίδια 100% δικά μας που τα χάσαμε. Εμείς παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και θέλουμε μια καθαρή νίκη για να μην εξαρτόμαστε από κανέναν. Μετά θα πάμε μέσα στην ΑΕΚ για την καλύτερη θέση”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: