Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

«Οργάνωση για του χρόνου»

ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ1-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης. 
Μίλησε για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, τους στόχους της ομάδας αλλά και τα πλάνα που γίνονται ενόψει της επόμενης χρονιάς.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ισολογισμό της ομάδα ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι θετικός.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τέλης Ζουρνατζίδης:
Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο:
“Αυτό που μας κόστισε πραγματικά από τεχνικής άποψης ήταν οι βολές που για πρώτη φορά είχαμε τέτοιο πρόβλημα και τα ριμπάουντ που είναι ιδιόμορφη κατάσταση με τον Πανιώνιο που έχει παίκτες ψηλούς που βρίσκονται συχνά έξω από το καλάθι και τραβάνε και τους δικούς μας παίκτες. Ήταν δύο λεπτομέρειες αλλά είδαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με δύο ομάδες που έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ. Ήταν τυχαίο που χάσαμε όπως θα ήταν τυχαίο και αν κερδίζαμε εκεί που έφτασε. Τα παιδιά ήταν ψύχραιμα, ανταγωνιστικά και μίλησε η εμπειρία και η καρδιά τους. Το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση σε μια – δύο φάσεις”.
Για τους στόχους της ομάδας:
“Ποτέ δεν ξέρεις που θα καταλήξεις αλλά πάντα θα πρέπει να έχεις στόχους και βλέψεις. Πέρυσι τελειώσαμε στην πέμπτη θέση και θέλαμε στην χειρότερη να είμαστε στα ίδια επίπεδα αφού τα οικονομικά δεν άλλαξαν. Η ομάδα όχι μόνο ήταν στο ίδιο επίπεδο αλλά και μπάσκετ έπαιξε πολύ καλό, επιθετικά ήταν δεύτερος στο πρωτάθλημα και έχουν διακριθεί οι παίκτες και η ομάδα σε πολλά θέματα. Πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσουμε την τέταρτη θέση και να έχουμε καλύτερη θέση από πέρυσι. Αφού εκπληρωθεί ο στόχος δεν υπάρχει κανένα άγχος και θα αντιμετωπίσουμε με διαφορετική ψυχολογία τους ισχυρούς που θα είναι μάλλον ο Παναθηναϊκός. Μπαίνουμε στις τέσσερις ομάδες και μετά κυνηγάμε το καλύτερο. Έχουμε μπροστά μας τρία δύσκολα παιχνίδια καθώς παίζουμε με Παναθηναϊκό και δύο ομάδες που μάχονται να σωθούν. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για να τελειώσουμε καλά την χρονιά”.
Για την αναζήτηση παικτών στην Αμερική:
“Ο κ. Σταυρόπουλος θα ταξιδέψει στην Αμερική για να δει τα τουρνουά των κολλεγίων και να βρει παιδιά που ψάχνουν να βρουν δουλείες. Πάει και ξέρει τι θα δει, θα είναι προετοιμασμένος και θα δούμε αν μπορούμε να προσθέσουμε κάτι. Αν μπορούσε το ρόστερ να παραμείνει και να εμπλουτιστεί θα είναι φανταστικό. Αυτό όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο και μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσουμε παίκτη”.
Για την ψυχική δύναμη που έδειξε ο Τσαιρέλης και έπαιξε παρά την απώλεια του πατέρα του:
“Είναι δύσκολη κατάσταση, όλη η ομάδα βρέθηκε στην κηδεία του πατέρα του. Όλη η ομάδα ήταν δίπλα του και έδειξε καρδιά και ψυχή στο παιχνίδι. Έδειξε ποιότητα αθλητή, επαγγελματία αλλά και ανθρώπους. Φάνηκε και πως η ομάδα είναι δίπλα του και βοηθάει τα μέλη της”.
Για την πιθανότητα να φύγουν παίκτες:
“Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι οι προτεραιότητες των παικτών. Αν θέλει χρήματα μπορεί να μην αλλάξει επίπεδο και να βρει πολλά χρήματα. Επιπλέον, εκεί που θα πάει πρέπει να έχει καλή χρονιά όπως και φέτος. Πρέπει να δει την ομάδα και τον προπονητή. Αν ο Κούπερ για παράδειγμα πάει κάπου με τα διπλάσια χρήματα και δεν παίξει η καριέρα του θα έχει πρόβλημα. Αν πάει σε ομάδα Ευρλωλίγκα με ανώτερο επίπεδο και με περισσότερα λεφτά είναι δύσκολο να τον κρατήσουμε. Πρέπει οι παίκτες να βλέπουν τα πάντα για να αποφασίσουν. Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του και στο μέλλον θα φανεί αν έκανε σωστά”.
Για τον θετικό ισολογισμό της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:
“Όποιος δει τον ισολογισμό της εταιρείας, υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις πως υπήρχε πλεονασματικό υπόλοιπο.  Φυσικά δεν μας περισσεύουν τα λεφτά. Τα τριπλάσια να είχαμε δεν φτάνουν να καλύψουμε αυτά που χρωστάμε. Απλά φαίνεται πόση σοβαρότητα υπάρχει καθώς η ομάδα βγαίνει συν και να χρησιμοποιεί χρήματα ώστε να μειώνονται σταθερά χρέη του παρελθόντος”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: