Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Τα στατιστικά του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!!

Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά εν όψει του αποψινού πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό παρουσίασε η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

Τα στατιστικά του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Το επίσημο σάιτ του ΠΑΟΚ παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά από την παράδοση των αναμετρήσεων στο Κύπελλο εν όψει του αποψινού αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού της διοργάνωσης.

Τα στατιστικά στοιχεία από την παράδοση των αναμετρήσεων

# Στον αγώνα Κυπέλλου του 1974 ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η διαδικασία των πέναλτι. Μέχρι το 1969 ίσχυε σε περίπτωση ισοπαλίας μετά την παράταση, ο νικητής έβγαινε από στρίψιμο κέρματος. Μιας δεκάρας. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με τον Εθνικό Πυλαίας ο οποίος έφτασε στον τελικό αποκλείοντας ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Παναχαϊκή, στη δεκάρα. Τότε υπήρχε και ο επονομαζόμενος «μάγος της Πυλαίας» που έλεγε «φτάστε εσείς τις ομάδες στην ισοπαλία και τα υπόλοιπα αφήστε τα πάνω μου».

# Η πρώτη φορά που πήρε ο ΠΑΟΚ πρόκριση σε κανονικό αγώνα ήταν στις 06.02.1980 στο 1-2 στη φάση των 32. Το σκορ άνοιξε στο 12’ ο Ορφανός, στο 14’ ο Γαλάκος έκανε το 1-1 και στο 25’ο Βασιλάκος διαμόρφωσε το 1-2 που έμεινε ως το τέλος.

# Στον τελικό του 1981 έχουμε γκολ και αυτογκόλ του Δαμανάκη. Αυτογκόλ με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, στη συνέχεια ο Ορφανός έκανε το 2-0 και ο Δαμανάκης μειώνει το σκορ σε 2-1.

# Ο Ορφανός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει και με τις δύο ομάδες σε αγώνα Κυπέλλου.

# Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στους αγώνες Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είναι ο σημερινός προπονητής του, ο Γιώργος Γεωργιάδης με τρία γκολ. Ένα πέτυχε στον τελικό του 2001 και δύο στους προημιτελικούς του 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια: