Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Λεφτά με… λεφτά!!

Δύο ζάπλουτες ομάδες με πληθώρα αστέρων, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι, μάχονται για μια θέση στα ημιτελικά του Champions League.

Λεφτά με… λεφτά
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, αλλά σίγουρα φέρνει μεγάλους παίκτες και τίτλους. Πιο τρανά παραδείγματα από την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι, που μονομαχούν στα προημιτελικά του Champions League, με πρώτο ραντεβού την Τετάρτη στο «Παρκ ντε Πρενς», δεν υπάρχει. Από τη μία ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί και από την άλλη ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχουν δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα ημιτελικά της διοργάνωσης έχουν θέση μόνο για έναν.

Η Παρί μετά το 1-0 στην έδρα της Νις την Παρασκευή βρίσκεται μια ανάσα από τη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος στη Γαλλία. Ο Λοράν Μπλαν δεν υπολογίζει στους Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ και Ζερεμί Μενέζ.

Η Τσέλσι μετά την ήττα με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο αποχαιρέτησε-τουλάχιστον κατά τον Ζοσέ Μουρίνιο-τον τίτλο στην Αγγλία. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τους Σαμουέλ Ετό και Άσλεϊ Κόουλ, που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Μάτιτς και Σαλάχ.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων το 2004. Μάλιστα η Παρί ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή αντίπαλος της Τσέλσι στην πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Λονδρέζοι είχαν νικήσει με 3-0 στο Παρίσι, ενώ στο Λονδίνο δεν υπήρχε σκορ (0-0). Τον Ιούλιο του 2012 είχαν αναμετρηθεί σε ένα φιλικό στη Νέα Υόρκη που είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Η Παρί έχει μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες, ενώ η Τσέλσι έχει τρεις ήττες, μία νίκη και μία ισοπαλία επί γαλλικού εδάφους.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς. Δεν έχει διευθύνει ποτέ αγώνα της Τσέλσι, παρά μόνο πέρσι τον αγώνα της Παρί με τη Βαλένθια (1-1) για τους «16» του Champions League.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: