Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Στο χέρι του Κακά...!

Ο Ρικάρντο Κακά πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε Μίλαν και MLS και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα δεδομένα, τη λογική και τη σωστή επιλογή. Σε μία Μίλαν που με το ζόρι βγήκε στο Champions League πριν έναν χρόνο, η επιστροφή του «Ρίκι» ήταν το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ένα τιφόζο των Ροσονέρι χαρούμενο. Οπως μας πληροφορεί το ρεπορτάζ του Sky Italia, ο Βραζιλιάνος σταρ για πρώτη φορά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, Μπόσκο, άφησε το συναίσθημα να τον πλυμμηρίσει, την Μαδρίτη και 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο λιγότερα στον λογαριασμό του.
Οι Ροσονέρι φέτος έφτασαν να είναι πιο κοντά στον υποβιβασμό απ' ότι στην Ευρώπη, ο Αλέγκρι απολύθηκε και ο Κακά (μαζί με τον Μπαλοτέλι) ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στην ομάδα έχοντας 9 γκολ και 4 ασίστ σε Serie A και Champions League. Ο «Ρίκι» σε μερικές μέρες θα είναι 32 και το γεγονός ότι ακόμα μπορεί να παίξει πολύ καλά σε υψηλό επίπεδο, έχει προκαλέσει ενδιαφέρον ομάδων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως είναι Γκάλαξι και Ορλάντο, με τη δεύτερη να έχει πρότζεκτ να αποκτήσει ως ατραξιόν στις αρχές του 2015.
Ολη αυτή η συζήτηση βέβαια δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε η ρήτρα στο συμβόλαιό του που του δίνει τη δυνατότα να μείνει ελεύθερος αν η Μίλαν δεν εξασφαλίσει την έξοδο στην κορυφαία διοργάνωση. Αυτό έχει συμβεί ήδη και μαθηματικά και ο Κακά έχει πλέον τρεις μήνες να αποφασίσει τι θέλει να κάνει στη συνέχεια της καριέρας του.
Μετά την απώλεια της συμμετοχής στο CL, οι μισθοί όλων των παικτών της Μίλαν θα μειωθούν κατά 20%, κάτι που σημαίνει ότι από τα 4 εκατ. που παίρνει σήμερα ο Κακά, θα πέσει στα 3.2 εκατ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο. Ο Γκαλιάνι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να τον αποχωριστεί, όμως παρότι η παραμονή του θα είχε μόνο θετικά για την Μίλαν και την Serie A, ίσως το σωστό για τον ίδιο είναι να φύγει.
Το MLS έχει ήδη ξεκινήσει από τον Μάρτιο και αν ο Βραζιλιάνος αποφασίσει να πει ξανά «αντίο» στο calcio μπορεί μετά τις 31 Ιουνίου και μέχρι τις 15 Αυγούστου να πάει ως ελεύθερος σε όποια ομάδα θέλει. Υπάρχει από την άλλη η επιλογή να μείνει για έξι μήνες στο «Σαν Σίρο» και να αποχωρήσει από τον 2015, όμως αυτό όπως προκύπτει απορρίπτεται από την ίδια την Μίλαν, αφού προορίζεται για δεύτερος επιθετικός από τη νέα σεζόν και το κλαμπ τον θεωρεί πολύ σημαντικό για να τον χάσει στη μέση της περιόδου.
Αν από την Αμερική ερχόταν πρόταση για κλειστό τριετές συμβόλαιο με τρελές απολαβές, η λογική θα (τον) πρόταζε να το υπογράψει, όμως για την πραγματική μπάλα και όσους γουστάρουν να βλέπουν παικταράδες στα μεγάλα πρωταθλήματα, πρέπει να την αφήσει στην άκρη. Οπως έκανε και πριν έναν χρόνο. Ο Βραζιλιάνος οφείλει στο ποδόσφαιρο να αφήσει ανοικτή την ευρωπαϊκή του καριέρα και να συνεχίσει να δίνει λάμψη στο Campionato.
Εχοντας πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση ως Ροσονέρο την 1η Σεπτεμβρίου 2003 σε ένα Ανκόνα-Μίλαν (0-2), στον αγώνα του Σαββάτου με την Κιέβο συμπλήρωσε 300 ματς με τη φανέλα του συλλόγου σε όλες τις διοργανώσεις. Ο «Ρίκι» γιόρτασε πετυχαίνοντας ντομπλέτα, η οποία ήταν η 12η με τους 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης και πρώτη από τότε που επέστρεψε στο «Σαν Σίρο».
Σε αυτά τα 300 παιχνίδια ο απολογισμός είναι 176 νίκες, 70 ισοπαλίες και 54 ήττες, ενώ έχει πετύχει και 104 γκολ: 77 στην Serie A, 25 στο Champions League και από ένα στο ιταλικό super cup και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συλλόγων. «Είναι πολύ καλύτερα απ' όσα θα μπορούσα να περιμένω» δήλωσε.
Οντας πάντα πραγματικός leader και σπάνια πάστα παίκτη ο Κακά μπορεί να μην βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του αλλά είναι απαραίτητος ειδικά σε αυτή τη Μίλαν. Πίσω από τον επιθετικό και πιθανότατα ανάνεσα από Ελ Σαραουί και Τααράμπτ μπορεί να κάνει τη διαφορά αλλά και να αποτελέσει παράδειγμα για νεαρούς και νέους παίκτες που αποτελούν το αύριο των Ροσονέρι. «Πρέπει να γίνεις όπως ο Κακά. Μάθε από τον Κακά» έλεγαν οι τιφόζι του κλαμπ στον Μάριο Μπαλοτέλι.
«Είμαι χαρούμενος εδώ. Κάθε φορά που είμαι στην Μίλαν πολλοί θέλουν μόνο να μιλάμε για το μέλλον μου» είπε πρόσφατα όταν ρωτήθηκε για το MLS, όμως οι επόμενοι μήνες είναι που θα δείξουν τι θα συμβεί πραγματικά. Το μέλλον είναι 100% στο χέρι του...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: