Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ψήφοι, γνωμοδοτήσεις και δυσπιστία στο πολυ...ντέρμπι!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος αναλύει τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που ετοιμάζονται για τον πρώτο μεγάλο ημιτελικό Κυπέλλου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, βάζοντας... άρωμα από τις τελευταίες κόντρες στη Βουλή!
Ημιτελικοί σαν τελικοί! Κόντρες. Όχι στη Βουλή, αλλά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και στη συνέχεια στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ θα συγκρουστούν όχι για το… πολυνομοσχέδιο, αλλά για το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό Κυπέλλου. Η διοικητική κόντρα που υπάρχει δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη… συζήτηση και την ψηφοφορία με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να τα θέλει όλα για άλλη μία χρονιά και τον διψασμένο για τίτλο ΠΑΟΚ να μοιάζει με  ταξιδιώτη στην έρημο που αναζητεί την όαση με τρεχούμενο νερό!
      ΨΗΦΟΙ ΥΠΕΡ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ:
*Τον τελευταίο καιρό η μηχανή του δεν ρολάρει όπως πριν και θέλει να δείξει στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια στον τελικό, ποιος είναι το αφεντικό στην Ελλάδα! Το πέτυχε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως θέλει να αφήσει γλυκιά γεύση στον κόσμο και μέσω του Κυπέλλου. ¨Εχει την ευκαιρία του, καθώς το κύπελλο αποτελεί νέο κίνητρο.
*Πήραν ανάσες οι ποδοσφαιριστές του μετά το rotation του Μίτσελ τις τελευταίες μέρες και το ρόστερ του έχει αρχίσει και γεμίζει ξανά.
*Επιστρέφει ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Για να δώσουμε κάποια στοιχεία, ο Αργεντίνος είναι ο πρώτος σκόρερ (11 γκολ) του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, μετά τον Κώστα Μήτρογλου ο οποίος έχει πάρει μεταγραφή. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν ο παίκτης που είχε δέσει καταπληκτικά τις γραμμές του Ολυμπιακού, γυρίζοντας πίσω και μαρκάροντας!
*Οι επισκέψεις του ΠΑΟΚ φέτος στην Αθήνα και ειδικά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Την 11η αγωνιστική ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 4-0, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, αφού οι φιλοξενούμενοι αγρόν… ηγόραζαν!
*Αρχισε να βρίσκει δίχτυα ο Βαλντέζ. Ο Παραγουανός δεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα, όμως το γκολ νίκης επί του Αρη, όπως και το χατ τρικ με τον Εργοτέλη, έχουν ανεβάσει την αυτοπεποίθησή του και φαίνεται να βρίσκει τη φόρμα του. Θα πρέπει βέβαια να το αποδείξει ξανά στο γήπεδο.
* Πολυφωνία στο σκοράρισμα. Δεκαέξι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές  του Ολυμπιακού έχουν πετύχει τα γκολ της ομάδας τους στο πρωτάθλημα.
* Περισσότερους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από τον ΠΑΟΚ και δυνατά άκρα. Είναι πιο γεμάτο το ρόστερ του Ολυμπιακού και μεγαλύτερο το μπάτζετ του.
*Έχουν τεράστια διαφορά τερμάτων στη βαθμολογία του πρωταθλήματος: 87 γκολ ενεργητικό και 17 παθητικό για τον Ολυμπιακό και 64-34 για τον ΠΑΟΚ.
*Μεγαλύτερο όνομα στον πάγκο. Ο Ισπανός Μίτσελ ως ποδοσφαιριστής, αλλά κυρίως ως προπονητής που μας ενδιαφέρει, δίνει πλεονέκτημα στους Ερυθρόλευκους, ενώ είναι από πέρυσι την άνοιξη στον Ολυμπιακό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (γνωρίζει καλύτερα το ρόστερ, επιλογές του κ.α.). Να σημειώσουμε όμως ότι η νίκη στον πρώτο γύρο με σκορ 4-0 επιτεύχθηκε όταν προπονητής ήταν ο Χουμπ Στέφενς και όχι ο Γεωργιάδης.
*Κόσμος. Ο Ολυμπιακός θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του σε αυτό το πρώτο παιχνίδι, κάτι που ενδεχομένως να βοηθήσει να γίνει... κατηφορικό το γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ:
Η απουσία του Κώστα Μήτρογλου. Η πώληση του ποδοσφαιριστή που έκανε φέτος την Ευρώπη να παραμιλάει μέσω των αγώνων του με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ και με την Εθνική ομάδα, έχει αφήσει μεγάλο κενό. Το κενό έγινε μεγαλύτερο μετά το πρόβλημα με το νεαρό Μάικλ Ολαιτάν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τον Μάιο του 2012 ο Μήτρογλου είχε πετύχει το πρώτο του γκολ (με τη φανέλα του Ατρόμητου) εναντίον του ΠΑΟΚ στα πλέϊ-οφ και το δεύτερο το πέτυχε τη φετινή σεζόν στο 4-0. Αυτός ήταν που σκόραρε στο 36΄ και άνοιξε την άμυνα του ΠΑΟΚ για να ακολουθήσουν τέρματα των Σαβιόλα, Φουστέρ και Κάμπελ. Αυτός ήταν που είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε νίκη στη Λεωφόρο, ενώ τον τελευταίο καιρό έγινε αισθητή η απουσία του τόσο στην Ευρώπη, που δεν ήρθε το γκολ εκτός κόντρα στη Μάντσεστερ, όσο και σε άλλα σημαντικά ματς (ΠΑΟ κ.α.).

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΟΣ. Τον είδαμε να μπαίνει στο Ολντ Τράφορντ στο 81ο λεπτό. Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1996 στο Κιλκίς, ο μικρός ήρθε στην επιφάνεια λόγω της εξέλιξής του, αλλά και επειδή ήρθαν τα απρόοπτα στην επιθετική γραμμή. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο είχε πάρει την πρώτη του συμμετοχή στη μεγάλη ομάδα, όταν αντικατέστησε τον Κάμπελ στο ματς κυπέλλου με τον Φωκικό. Στο ματς με τον Αρη τον έβαλε για πρώτη φορά βασικό ο Μίτσελ για να τον επιβραβεύσει, καθώς στην Τρίπολη είχε μπει αλλαγή και σκόραρε! Εκπληκτικό άλμα (είναι και ψηλός) και γκολ με κεφαλιά.

ΨΗΦΟΙ ΥΠΕΡ ΠΑΟΚ:
*Ομάδα των ανατροπών. Είναι αλήθεια ότι το έχει παρακάνει φέτος με τις ανατροπές, όμως εύκολα ή δύσκολα το καταφέρνει. Από τη μία δείχνει αστάθεια στην απόδοσή του, όμως από την άλλη βγάζουν οι παίκτες του τεράστια ψυχικά αποθέματα. Και σε τέτοια ματς, που κρίνονται πολλά, σε ημιτελικούς, η ψυχή μετράει! Στην Τούμπα προηγήθηκε ο Ολυμπιακός με τον Σάμαρη και νικησε ο ΠΑΟΚ!
*Πιο ελεύθερο και δημιουργικό το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Γεωργιάδη. Κατ΄αρχήν κατάφερε να επαναφέρει τα χαμόγελα στα αποδυτήρια, να φτιάξει το κλίμα και να αναπτερώσει το ηθικό του Στοχ, που με τον Ολλανδό η σχέση τους είχε προβλήματα.
*Μεγαλύτερη τρέλα για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο τελευταίος τίτλος που πήρε ο ΠΑΟΚ ήταν το Κύπελλο το 2003 κόντρα στον Αρη με γκολ του Γιώργου… Γεωργιάδη! Ο Σαββίδης όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλάει για τίτλο και τίτλους. Πέρυσι, ο αποκλεισμός ήταν σοκ και φέτος θέλουν την πρόκριση στον τελικό και το Κύπελλο!
*Γυρίζουν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές και μάλιστα ξεκούραστοι. Παίκτες όπως ο Κατσουράνης, ο Λίνο, ο Αθνασιάδης, ο Λούκας.
*Και επειδή κάναμε λόγο πιο πάνω για την πολυφωνία του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα, ο ΠΑΟΚ υπερέχει καθώς ο Κουλούρης έγινε ο 20ος ποδοσφαιριστής του δικεφάλου που σκόραρε φέτος!
* Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με 2-1, αλλά και κάποιες ήττες των Ερυθρολεύκων, όπως για παράδειγμα με τον Παναθηναϊκό, έχουν δυναμώσει την πίστη των παικτών του ότι η ομάδα του Πειραιά δεν είναι αχτύπητη, δεν είναι ανίκητη! Και εκεί, στα αδύνατα σημεία της θέλουν να την πλήξουν, αφήνοντας στην άκρη τους 17β που τους χωρίζουν στο πρωτάθλημα. Φαίνεται μάλιστα να υπήρχε με τις απουσίες των Ιμπαγάσα, Σαβιόλα (που μπορεί να παίξει) και τα σκαμπανεβάσματα του Φουστέρ, πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων στον Ολυμπιακό.
*Περισσότερους ηγέτες σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο. Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα ο ΠΑΟΚ έχει στην διάθεσή του τον Ισραηλινό Νάτχο, που δείχνει ότι ξέρει καντάρια μπάλα. Έχει κι άλλους νέους παίκτες, όμως αυτός είναι ο ποιοτικότερος και με τις κάθετες πάσες, τη φαντασία και το μυαλό του, μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Σε τέτοια ματς βγαίνει μπροστά πάντα και ο Κώστας Κατσουράνης.
*Ο Γιώργος Γεωργιάδης κατάφερε με το καλημέρα στον πάγκο να πετύχει νίκη εναντίον του Ολυμπιακού και κόντρα στον Μίτσελ στην Τούμπα. Τα χρόνια που έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν στον ΠΑΟΚ είχε πληγώσει αρκετές φορές τον Ολυμπιακό, όμως μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου πήγε στην ομάδα του Πειραιά και είχε σκοράρει μάλιστα εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα! Ωστόσο, ξαναγύρισε στον ΠΑΟΚ και έκλεισε εκεί την καριέρα του.
*Πιθανότητες για γκολ εκτός έδρας. Ο Σιόβας απουσιάζει από το κέντρο της άμυνας και γενικά τον τελευταίο καιρό, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει τρύπες στην άμυνα, χωρίς να λείπουν τα προσωπικά λάθη όπως του Μαρκάνο ή άλλων παικτών (Χολέμπας, Μανωλάς κ.α.). Ο Ρομπέρτο είχε καλή εμφάνιση εναντίον του Αρη, όμως δεν δείχνει να είναι στο τοπ της φόρμας του όπως στον πρώτο γύρο.
ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ:
*Πρόβλημα στις στημένες φάσεις. Το επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο Γεωργιάδης, καθώς στη Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ δέχτηκε 3 γκολ από στημένα, ενώ το ίδιο συνέβη με τον Ολυμπιακό και τον ΄Αρη! Είναι και η ασταθής απόδοση του Γλύκου.
ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ. Μπήκε αλλαγή, έπαιξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα κόντρα στην Καλλονή και πέτυχε το γκολ της νίκης (χρησιμοποίησε και τα δύο πόδια του σε χρόνο… dt συνδυάζοντας τεχνική και αποτελεσματικότητα ), με αποτέλεσμα να ψηφιστεί ως πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα! 0 18χρονος  (Μάρτιος 1996) σκυδραίος επιθετικός έκανε ντεμπούτο στο κύπελλο κόντρα στον Απόλλωνα και πέτυχε δύο γκολ, αν και μπήκε στο ημίχρονο (αντί του Αθανασιάδη). Στο πρωτάθλημα Κ-20 καθάρισε μόνος του τον Ολυμπιακό κερδίζοντας πέναλτι το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ. Εχει πετύχει 25 γκολ με την ομάδα Κ-20 ετών!
ΠΡΟΤΑΣΗ… ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ: Από τον ΠΑΟΚ προς τον διαιτητή του ημιτελικού Χαράλαμπο Καλογερόπουλο.Με καταγραφή των τελευταίων πεπραγμένων του στο σάιτ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι βρίσκονται στο στόχαστρο της διαιτησίας συνολικά φέτος. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν εκφράσει παράπονα για σκληρό παιχνίδι στο ματς της Τούμπας και δυσαρέσκεια για τον Τάσο Κάκο με φάση- κλειδί την ατιμώρητη μπουνιά του Ινσαουράλδε στον Εντινγκά.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: