Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

«Θα ξεκουράσει βασικούς ο Ζέσους»

20140220_benfica_new
Ο ρεπόρτερ της Μπενφίκα στην Πορτογαλική εφημερίδα «A bola», Νούνο Παράουβας, μίλησε στον Arena FM 89,4 και τόνισε ότι οι «λουζιτανοί» πιθανότατα θα ξεκουράσουν αρκετούς βασικούς τους παίκτες στη Τούμπα, γιατί κύριος στόχος τους είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Δεν αναμένεται να έρθουν πολλοί φίλαθλοι της Μπενφίκα στη Θεσσαλονίκη, γύρω στα 100 με 200 άτομα θα ακολουθήσουν την ομάδα.
Στο τελευταίο παιχνίδι για το πρωτάθλημα η Μπενφίκα νίκησε με 2-1 στην έδρα της Πακος Φερέιρα αλλά δεν ήταν τόσο καλή όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο παιχνίδι της Τούμπας αναμένεται να ξεκουραστούν αρκετοί βασικοί, μέσα σε αυτόυς είναι ο Περέιρα, ο Γκαιτάν, ο Φέισα αλλά και ο Καρτντόσο, ο οποίος είναι αμφίβολος λόγω τραυματισμού.
Σίγουρα θα προσπαθήσει να κερδίσει η Μπενφίκα με όποια σύνθεση κι αν  παίξει, την θέλει την πρόκριση, έχει μεγάλο ρόστερ και δεν αποδυναμώνεται με τις πολλές αλλαγές.
Έχει την πρόθεση ο Ζέζους να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, γιατί πρέπει να καταλάβετε ότι η Μπενφίκα πήρε το τελευταίο της πρωτάθλημα το 2010 και ο μεγαλύτερος στόχος για φέτος, είναι ο τίτλος μετά από τέσσερα χρόνια. Να είστε σίγουροι πάντως ότι όποιοι και να παίξουν τελικά η Μπενφίκα θα παρουσιαστεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική στη Τούμπα».
Για τον ΠΑΟΚ: «Ξέρω ότι και ο Χουμπ Στέφενς ξεκούρασε αρκετούς παίκτες, ανάμεσα σε αυτούς, ο Σαλπιγγίδης, ο Κατσουράνης και ο Τζαβέλας, αφού ο Ολυμπιακός είναι 20 βαθμός μπροστά και στόχος του ΠΑΟΚ είναι η Ευρώπη. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στην Μπενφίκα, ξεκουράζει παίκτες για το πρωτάθλημα, γιατί αυτό είναι το βασικό της μέλημα.
Είμαι βέβαιος ότι η ατμόσφαιρα στην Τούμπα θα είναι φανταστική, γεμάτη ενθουσιασμό και δυναμισμό, αλλά αυτό αναμένεται να επηρεάσει θετικά τους γηπεδούχους, δεν νομίζω ότι θα προκαλέσει ζημιά στη Μπενφίκα. Έχει συνηθίσει να παίζει σε έδρες με φανατικό κοινό, έπαιξε στη Τουρκία με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε και με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Έχασε βέβαια και τα δυο ματς, αλλά η απόδοσή της ήταν καλή, δεν επηρεάστηκε από την εξέδρα”.
Για τον Φερνάντο Σάντος και την συνέντευξη που έδωσε: «Είπε ότι η Μπενφίκα είναι το φαβορί αλλά δεν θα είναι εύκολο να επιβεβαιώσουν αυτό τον τίτλο στο γήπεδο. Είπε ακόμα ότι οι Πορτογάλοι πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα είναι εύκολο  το παιχνίδι στην Τούμπα. Η διαφορά των 20 βαθμών από τον Ολυμπιακό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ φέτος στην Ευρώπη έκανε καλά ματς, πέρασε εύκολα από την φάση των ομίλων και παρουσιάζεται πολύ διαφορετικός στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Η καλύτερη Μπενφίκα απέναντι στον καλύτερο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, αλλά εάν ο ΠΑΟΚ βρεθεί στην καλύτερή του μέρα και η Μπενφίκα δεν βρεθεί στην καλύτερή της μέρα, τότε η Μπενφίκα θα έχει πρόβλημα».
Για τον τρόπο παιχνιδιού της Μπενφίκα: «Αν της δοθεί η ευκαιρία θα παίξει επιθετικά, αλλά προσεκτικά, η Μπενφίκα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην άμυνα, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ ο οποίος έχει δεχτεί 25 γκολ σε 25 παιχνίδια. Η Μπενφίκα είναι πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις εκμετελλευόμενη την ταχύτητα των επιθετικώ ν της, είναι ένα σύστημα πάνω στο οποίο δουλεύει επί πέντε χρόνια».
Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: