Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ανατροπή με... μονομάχο τον Σισέ!! (pics+vid)

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε μια επική ανατροπή επί της Ρόμα στο ΟΑΚΑ, κάνοντας όλη την Ευρώπη να παραμιλά!
Το ρολόι έδειχνε το 81ο λεπτό. Οι Ρωμαίοι είχαν πάρει το προβάδισμα μέσα στο ΟΑΚΑ επικρατώντας 1-2 του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, λογάριαζαν χωρίς τον Σισέ! Ο Παναθηναϊκός του Νίκου Νιόπλια επικράτησε τελικά με 3-2, πετυχαίνοντας μία ιστορική ανατροπή! Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...
Ο Παναθηναϊκός είχε περάσει από τον έκτο όμιλο του Europa League παρά το κακό του ξεκίνημα. Είχε ηττηθεί στα δύο πρώτα ματς από Γαλατάσαραϊ στο ΟΑΚΑ και από Ντιναμό στο Βουκουρέστι, ωστόσο στη συνέχεια νίκησε τη Στουμ και πήρε μπρος για τα καλά. Προκρίθηκε με τέσσερις συνολικά νίκες και στη φάση των «32» βρήκε μπροστά του την Ρόμα του Κλαούντιο Ρανιέρι.
Η «μάτζικα» παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ με ένα συμπαγές 4-2-3-1 και τον Βούτσινιτς στην κορυφή, έχοντας τους Μπρίγκι, Ταντέι και Μπαπτίστα πίσω του. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη βρισκόταν στις μέρες της πολυμετοχικότητας, με τον Νίκο Νιόπλια να έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ με αρκετούς παίκτες-βαρόμετρα. Ένας από αυτούς έκανε και τη διαφορά!
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά, με τη Ρόμα να περιμένει, να έχει ένα δοκάρι στο 14'και στο 29' να παίρνει κεφάλι στο σκορ με ένα πολύ όμορφο γκολ του  Βούτσινιτς. Οι «πράσινοι»... πολιόρκησαν την περιοχή των Ιταλών και κατάφεραν να «χτυπήσουν» με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 64' και τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε από κοντά! Ο Ρανιέρι απάντησε από τον πάγκο με Μενέζ και Τσέρτσι και η ομάδα του πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 80', με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πιζάρο.
 Ο Νιόπλιας, με τη σειρά, του έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του Νίνη και ο Λάζαρος τον δικαίωσε. Στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα ισοφάρισε και στη συνέχεια... μίλησε ο Τζιμπρίλ! Στο 89', μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο Γάλος φορ βρήκε δίχτυα και έβαλε... φωτιά στο ΟΑΚΑ! Ο Παναθηναϊκός νίκησε και στη ρεβάνς με 2-3 για να αποκλειστεί στους «16» από τη Σταντάρ Λιέγης. Ήταν ουσιαστικά η τελευταία πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Την προηγούμενη χρονιά, το «τριφύλλι» είχε καλή παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε στους «16» από τη Βιγιαρεάλ.
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (59' Σαλπιγγίδης), Νίνης (83' Χριστοδουλλούπουλος), Λέτο (86' Μαρίνος), Σισέ.
Ρόμα (Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρτζιο (29' λ.τ. Ντόνι), Ζουάν, Μπουρντίσο, Μότα, Ρίισε, Πιζάρο, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Μπαπτίστα, Ταντέι (74' Σέρτσι), Βούτσινιτς (63΄Μενέζ).




Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: