Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μάρκο, δεν ξεχνιέται τέτοια γκολάρα!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γεννήθηκε σαν σήμερα κι έχει πετύχει ένα από τα πιο θεαματικά γκολ όλων των εποχών σε τελικό Euro. Κάπου πάει το μυαλό σας, έτσι; "Σκυλίσια Μέρα" με Μάρκο Βαν Μπάστεν!
Βγήκε πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση εκείνη. Έκανε ασίστ για να ανοίξει το σκορ η ομάδα του. Και σφράγισε τη νίκη με ένα γκολ που δεν ξεχνιέται απ΄ όσους απόλαυσαν εκείνη τη μέρα τον αγώνα.
Στο βίντεο που θα δείτε πιο κάτω θα διαπιστώσετε ότι οι σπίκερ βγάζανε επιφωνήματα, οι προπονητές τρίβανε τα μάτια τους, οι συμπαίκτες και οι αντίπαλοι είχαν μείνει άναυδοι όταν έγινε το 2-0.
Εκείνη η γκολάρα του Βαν Μπάστεν, λοιπόν, απέναντι σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα όπως ο Ντασάεφ έγραψε ιστορία στο 2-0 της Ολλανδίας επί της ΕΣΣΔ στον τελικό Euro 1988.
O Βαν Μπάστεν, όμως, έκανε πολλά στην καριέρα του. Πάρα πολλά. Ο γεννημένος σαν σήμερα (το 1964) επιθετικός μεγαλούργησε με το εντυπωσιακό του στυλ φορώντας τη φανέλα του μεγάλου Άγιαξ από το 1981-87 (128 γκολ σε 133 ματς), αλλά κυρίως με την πανίσχυρη Μίλαν από το 1987-1995 (90 γκολ σε 147 παιχνίδια). Με την Ολλανδία σκόραρε 24 φορές στις 58 συμμετοχές του.
Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Ολλανδίας, ακόμα τρία Ιταλίας, δυο κύπελλα πρωταθλητριών με τη φοβερή και τρομερή Μίλαν εκείνης της εποχής, ένα κύπελλο κυπελλούχων με τον Άγιαξ κι ένα Euro. Αναδείχθηκε ο παίκτης της χρονιάς από την ΦΙΦΑ το 1992.
Δικαίως, λοιπόν, ο Ολλανδός συγκαταλέγεται στους κορυφαίους γκολτζήδες όλων των εποχών!
Ας θυμηθούμε την κορυφαία κατά πολλούς στιγμή του… 




Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: