Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι»

mixalitsos1-610x350
Ο πρώην προπονητής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσος, φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και μίλησε για τα ποδοσφαιρικά θέματα των «κιτρίνων».
Ο έμπειρος τεχνικός, αναφέρθηκε στην ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, στο γεγονός πως ο Άρης δυσκολεύεται να κερδίσει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αλλά και για τον αγώνα του πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ.
Αναλυτικά είπε:
Για το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό Βόλου:
“Mια πιθανή νίκη θα τονώσει το ηθικό της ομάδας. Ο Άρης δεν έχει νικήσει στο Χαριλάου, όμως πρέπει να γίνει η αρχή. Δεν είναι καλό σκορ το 1-0. Άμα δεχθεί τέρμα θα πρέπει να βάλει τρία γκολ μετά για να περάσει. Πρέπει να είναι σοβαρός και με σχέδιο μέσα στο γήπεδο. Το θέμα είναι το σχέδιο που θα έχει ο Άρης για να πάει με ένα γκολ στα αποδυτήρια. Όσο δε θα πετυχαίνει τέρμα ο Άρης θα ανεβάζει τα σέντερ μπακ που όμως δεν έχουν πολύ γρήγορες επιστροφές με αποτέλεσμα να μένουν κενά πίσω και να τα εκμεταλλεύονται οι αντίπαλοι”.
Για την δυσκολία του Άρη να κερδίσει στο γήπεδο του:
“Όλες οι ομάδες στο Χαριλάου παίζουν κλειστά. Ο Άρης δυσκολεύεται στις οργανωμένες άμυνες. Θεωρώ πως δίκαια μας κέρδισε ο Πλατανιάς. Όταν είναι κλειστή η αντίπαλη άμυνα πρέπει να διασπάσεις την άμυνα από τις άκρες. Ο Άρης δε το έκανε αυτό στο τελευταίο παιχνίδι. Από αριστερά η ομάδα δεν είχε επιθετική δραστηριότητα με τον Μαργαρίτη. Από την άλλη πλευρά ο Ίμπε θεωρώ πως δεν είναι αρκετά γρήγορος. Βέβαια δεν έχει ευθύνη ο προπονητής. Είναι θέμα κακού σχεδιασμού. Επιπλέον υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν μόνο σε μια θέση”.
Για τις προτεραιότητες του Άρη:
“Ο Ουντότζι έχει κάνει τα περισσότερα πράγματα για τον Άρη. Το γεγονός πως δε θα ξεκινήσει με τον Βόλο σημαίνει πως το παιχνίδι του πρωταθλήματος θεωρείται σημαντικότερο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως είναι ασήμαντο αυτό του κυπέλλου. Τη φετινή χρονιά η πίεση στο θεσμό του κυπέλλου δεν είναι τόσο μεγάλη”.
Για την πιθανότητα παράτασης στο παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό Βόλου:
“Σίγουρα δε θέλει την παράταση ο Άρης. Βέβαια θεωρώ πως τουλάχιστον 6 παίκτες δε θα ξεκινήσουν βασικοί στο πρωτάθλημα. Σαφώς ο Άρης δε θέλει την περεταίρω κούραση. Να μη ξεχνάμε όμως πως η κούραση δεν είναι μόνο εχθρός του Άρη. Ο επόμενος αντίπαλος, ο ΟΦΗ παίζει μια μέρα αργότερα”.
Για τις διαφορές των ομάδων  που υπάρχουν στις δύο κατηγορίες:
“Τουλάχιστον 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ δε διαφέρουν πολύ από τις κορυφαίες της Φούτμπολ Λιγκ. Σε συνδυασμό με τη προτεραιότητα που δίνουν οι μικρές ομάδες της πρώτης κατηγορίας στο πρωτάθλημα βλέπουμε και τις  εκπλήξεις που γίνονται”.
Για το πρόβλημα του Άρη:
“Όταν δεν έχεις δεχθεί γκολ εκτός έδρας χαλαρώνεις και ενώ ο αντίπαλος αγχώνεται. Ο Άρης έχει μια αγωνιστική πειθαρχία και αμύνεται καλά. Στο επιθετικό κομμάτι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ο Άρης πρέπει να το διορθώσει”.
Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ:
“Άμα ο ΟΦΗ δεχθεί ένα γκολ η πίεση θα είναι τεράστια. Πρόκειται για μια καλή έδρα αλλά άμα δεν υπάρχει ομάδα δε επηρεάζουν οι οπαδοί πολύ το παιχνίδι”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: