Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τότε τρώει τα γκολ ο Ολυμπιακός!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» με μια πολύ δυνατή στατιστική παρατήρηση που προκύπτει από τα ματς του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Όσον αφορά τα σημερινά παιχνίδια του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στις ρεβάνς κυπέλλου νομίζω ότι τα πράγματα σε γενικές κύλησαν φυσιολογικά.
Οι ερυθρόλευκοι σε ένα χαλαρό κι ανοιχτό παιχνίδι έκαναν αρκετές δοκιμές, ενώ ο Εντινγκά και ο πιτσιρικάς ο Παπασάββας πέτυχαν ωραία γκολ. Ο ΠΑΟΚ αν κι έκανε αγγαρεία καθάρισε με διπλό με το όμορφο γκολ του Ολίσε, ενώ ο Παναθηναϊκός που είχε και την πιο δύσκολη αποστολή έκανε τα πράγματα απλά, αφού έπαιξε έξυπνα και συγκροτημένα απέναντι στον Εργοτέλη.
Εφτά γκολ παθητικό σε πρωτάθλημα, κύπελλο
Εγώ, λοιπόν, θέλω να γράψω σήμερα για κάτι άλλο, που παρατηρείται στα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Πόσα γκολ έχει φάει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός; Τρία στο πρωτάθλημα κι άλλα τέσσερα στο κύπελλο. Ας τα δούμε ένα – ένα, λοιπόν.
Στο πρωτάθλημα
Με τον Ατρόμητο την 2η αγωνιστική δέχτηκε το 0-1 από τον Ναπολεόνι στο 2’ του β’ ημιχρόνου.
Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ήταν από τον Πλατανιά. Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2’ του α’ ημιχρόνου.
Και το τρίτο γκολ ήταν από τον ΟΦΗ στο 1’ του αγώνα.
Για το κύπελλο
Πάμε στο κύπελλο τώρα. Στο Ολυμπιακός – Φωκικός 5-1, οι ερυθρόλευκοι είδαν την μπάλα στα δίχτυα τους στο 10’ του β’ μέρους όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προς στιγμήν σε 3-1.
Κι απόψε ο Φωκικός σκόραρε στο 8’ του α’ ημιχρόνου, ενώ το δεύτερο γκολ το έβαλε στο 5’ του β’. Το τρίτο τέρμα του ήταν στο 76’ του αγώνα.
Σ’ αυτό το διάστημα
Τι παρατηρεί εύκολα κανείς; Ότι από τα συνολικά εφτά τέρματα που έχουν δεχθεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο οι πρωταθλητές, τα έξι είναι μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο των ημιχρόνων. Εκ των οποίων τα τέσσερα στο πρώτο πεντάλεπτο!
Είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον στατιστικό, αφού ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ με το που ξεκινάνε τα 45λεπτα και δείχνει να αιφνιδιάζεται αρκετά συχνά. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, πάντως, παύει να είναι σύμπτωση…Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: