Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΕ με τα αντανακλαστικά του Πάμπλο!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον Γκαρσία που πρέπει να το πάρει απόφαση, για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που έπρεπε να διακτινιστούν, αλλά και για το θέμα της Σούπερ Λιγκ. Αγώνας κυπέλλου μετά από 3-0 στον πρώτο αγώνα, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και με τρία χαφ που η πρόσθεση της ηλικίας τους βγάζει τον μαγικό αριθμό 103, μάλλον είναι καταδικασμένος σε αγγαρεία.
Ίσως να πιστεύαμε πως είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιους παίκτες να δείξουν. Έδειξε ο Κατσικάς για παράδειγμα. Ο κορυφαίος της ομάδας του. Το έχω ξαναγράψει, τα στοιχεία του Κατσικά δεν θα έχει κανείς, μόνο η ταχύτητα του λείπει. Το θέμα με αυτόν είναι άλλο και ουσιαστικά θα το μάθουμε όταν χτίσει έναν ποδοσφαιρικό χαρακτήρα. Αν η κατασκευή είναι οκ, θα κάνει μεγάλα πράγματα, αν όχι, θα είναι ο κλασικός παίκτης μικρομεσαίων της Λίγκας.
Ο Κατσικάς πάντως είναι ο πρώτος που μπορεί να πιέζει τον Στέφενς για συμμετοχές. Ήταν σοβαρός όσο έπαιξε στη Κομοτηνή, ήταν εξαιρετικός σήμερα σε ένα παιχνίδι που δεν δέχτηκε και πολύ πίεση, αλλά δεν έμεινε μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα.
Οι άλλοι τρεις της άμυνας έκαναν τα αυτονόητα, όμως οι τρεις χαφ τους έβλεπες και τους λυπόσουν. Ο Γκαρσία ταλαιπωρείται από αυτό που συμβαίνει και θα πρέπει να το πάρει απόφαση. Νομίζω πως το έχει πάρει αν κρίνω από τις εκφράσεις του. Και η κρίσιμη στιγμή για τον Ουρουγουανό θα έρθει αν χρειαστεί να παίξει παιχνίδια με κανονικές ομάδες. Τα αθλητικά του προσόντα δεν υπάρχουν και η έξοχη τεχνική του παλεύει από μόνη της για να τον διατηρήσει σε ένα υποφερτό επίπεδο. Αλλά δεν…
Όχι πως ο πιο αθλητικός Λόρενς μπορεί να αποτελεί σημείο αναφοράς. Το να είσαι 32 χρονών και να χρειάζεται ένα ημίχρονο για να βρεις τους χρόνους που θα παίξεις, είναι κάτι που μπορεί να σου ανοίξει το δρόμο για το βιβλίο Γκίνες. Είναι με σιγουριά ένας από τους πιο ανώριμους έμπειρους παίκτες που έχω συναντήσει στη ζωή μου.
Βέβαια ο Λόρενς έχει το ταλέντο και εκεί που τον έχεις στο μπινελίκι, πιάνει την λόμπα αλλά Στάριτζ και πάει να το κολλήσει το παστέλι, αλλά εγώ σαν Σταύρος προτιμώ να γνωρίζω τι θα μου δώσει ο παίκτης παρά να ελπίζω στην αναλαμπή του. Ας περιμένουν οι γκόμενες τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο.
Η αγγαρεία ολοκληρώθηκε και ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες. Πάντως αυτά τα παιχνίδια έχουν πλάκα γιατί πχ μπορεί ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής να ενημερώσει την ημέρα του αγώνα πως οι οπαδοί των φιλοξενούμενων δεν πρέπει να φοράνε διακριτικά της ομάδας που υποστηρίζουν.
Προφανώς ο συγκεκριμένος της Καρδίτσας είδε πρόσφατα Σταρ Τρεκ και νομίζω πως οι οπαδοί θα πάνε στο γήπεδο με διακτινισμό, άρα δεν θα έχουν διάρκεια στο ταξίδι τους και βέβαια θα προλάβουν να ενημερωθούν από τους πολύ καλούς υπευθύνους επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Που να ξέρει ο καημένος πως δεν υπάρχει διακτινισμός και βέβαια πως οι υπεύθυνοι επικοινωνίας του ΠΑΟΚ ενημερώνουν με ρεκόρ την μία μέρα καθυστέρηση, κάτι που έκαναν πάλι στην υπόθεση της Λίγκας που όποιος γούσταρε έπαιζε παιχνιδάκια στη πλάτη της ΠΑΕ.
Η σημερινή ανακοίνωση που έβγαλαν, αυτή που αναφέρεται στη δημιουργία εντυπώσεων από κάποιους, θα έπρεπε να είναι ανακοίνωση αυτοκριτικής και μηδενικών αντανακλαστικών που διαθέτουν έχοντας μπερδέψει τους ρόλους τους και αφήνοντας τους παράγοντες να ασκούν επικοινωνία τη στιγμή που νομίζουν πως αυτή είναι κάτι μεταξύ προφιτερολ και εκλέρ.
Για την ανάλυση του θέματος, ο ΠΑΟΚ είπε όχι στη προσπάθεια που κάνει η Λίγκα για να προστατέψει τους χορηγούς της που δεν είναι άλλοι από τη Νόβα και τον ΟΠΑΠ.
Και καλά έκανε ο ΠΑΟΚ και είπε όχι, προφανώς γιατί δεν είναι το πρόβλημά του να προστατευτούν αυτοί που πληρώνουν, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προστατευτούν και αυτοί που βολεύονται από καθεστωτικές συμπεριφορές.
Ο ΠΑΟΚ έχει βρεθεί σε μία κατάσταση που πληρώνει, δε λαϊκίζει, δεν μπορεί να μιλήσει γιατί προβλέπεται τιμωρία και οι άλλοι δύο σκίζονται δια αντιπροσώπων, έχουν ακόμη και σάιτ που δημοσιεύουν τις εκθέσεις των παρατηρητών πριν αυτές φτάσουν στην ΕΠΟ, αραδιάζουν γραφικούς που γράφουν για μία εικονική πραγματικότητα και δημιουργούν ένα βολικό υπέρ τους κλίμα στη κοινή γνώμη το οποίο και προφανώς δεν βολεύει την ασπρόμαυρη ΠΑΕ.
Το θέμα λοιπόν είναι πως αντί ο ΠΑΟΚ να εξωτερικεύσει αυτή του τη δυσφορία, για μία ολόκληρη μέρα υπήρχε η αίσθηση πως τάχθηκε υπέρ της. Ο Παναθηναϊκός μοίραζε θέμα απορίας για τη στάση του ΠΑΟΚ που ουσιαστικά ψήφισε ότι δεν ψήφισε αυτός.
Όμως στον ΠΑΟΚ φταίνε πάντα αυτοί που δημιουργούνε εντυπώσεις και ποτέ αυτοί που τους αφήνουν να δημιουργήσουν.
Όπως και πέρυσι που η ομάδα τρυπήθηκε από τα πέριξ του συλλόγου αλλά στη ΠΑΕ έπαιζαν άμυνα λες και αντιπροσωπεύουν ομάδα της γειτονιάς.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: