Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Συγκινητικό «αντίο» από Άιβερσον!! (video)

Βουρκωμένος και με σπασμένη φωνή σε αρκετές περιπτώσεις, ο Άλεν Άιβερσον έγραψε τον επίλογο στη σπουδαία του καριέρα σε μία συνέντευξη Τύπου γεμάτη μηνύματα.

Συγκινητικό «αντίο» από Άιβερσον (video)
Ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ που πάτησε ποτέ τα παρκέ, ο Άλεν Άιβερσον, είπε «αντίο» στο μπάσκετ. Ο πλαισιωμένος από τη γυναίκα του και τα παιδιά του «answer» όμως ήταν κάτι παραπάνω από αυτό, καθώς κατάφερε μεγαλώνοντας υπό άθλιες συνθήκες να φτάσει πολύ ψηλά.

«Είμαι η ζωντανή απόδειξη πως όλα μπορούν να συμβούν και ότι μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου. Μία φορά ζει κανείς και η ζωή δεν κρατάει πολύ. Εγώ όμως είμαι περήφανος για αυτά που έχω πετύχει», δήλωσε ο Άιβερσον, που έπαιξε σε 11 All Star Game, αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ και μία φορά MV και παρότι έφτασε μέχρι την πηγή, δεν κατάφερε να πάρει ένα πρωτάθλημα, ενώ περιορίστηκε και στο χάλκινο μετάλλιο με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

«Δεν βγήκα από το σπίτι μου σκεφτόμενος ότι θα αλλάξω τον εαυτό μου. Δεν θα μπορούσα να κοιτάξω τη μητέρα μου στα μάτια αν το έκανα αυτό. Ήθελα πάντα να είμαι ο εαυτός μου», δήλωσε ο 38χρονος πρώην-πλέον-άσος. «Αν τα άλλαζα όλα θα ήμουν τέλειος, αλλά δεν υπάρχει τέλειος παίκτης, ούτε τέλειο μπάσκετ. Είχα δύσκολη ζωή, αλλά δεν θα την άλλαζα. Δε μετανιώνω για τίποτα που έκανα».

Ευχαρίστησε έναν-έναν τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε. «Ελπίζω να είναι περήφανοι για τον παίκτη που δημιούργησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε χαριτολογώντας προσωπική του επιτυχία ότι έκανε… μόδα και στο ΝΒΑ τις περίεργες κομμώσεις και τα τατού. «Δέχτηκα πολύ πόλεμο για αυτό, αλλά αν έδειξα κάτι στον κόσμο είναι ότι δεν πρέπει να κρίνεις κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά από αυτό που έχει μέσα του».

Δεν παρέλειψε, πάντως, να κάνει την αυτοκριτική του, αν και δήλωσε πως θεωρεί αδικημένο από τα ΜΜΕ που προτιμούσαν να προβάλουν μόνο τις κακές στιγμές του. «Κανείς ποτέ δε μίλησε για τους άστεγους που βοήθησα ή το φαγητό που μοίραζα. Μία ιστορία όμως με τον Άιβερσον να κάνει κάτι κακό πουλούσε περισσότερο από αυτό. Το αποδέχτηκα όμως κάποια στιγμή, επειδή οι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου ήξεραν τι άνθρωπος είμαι. Δεν ξέρετε πόσο δύσκολο είναι σε αυτό το επάγγελμα να προσπαθείς να είσαι τέλειος, όταν ουσιαστικά ζεις σε μία γυάλα όπου όλοι βλέπουν τα λάθη σου; Οι άνθρωποι όμως δεν πρέπει να είναι τέλειοι».

Παρότι, δε, αγωνίστηκε σε Νάγκετς, Πίστονς, Γκρίζλις, ακόμη και στην Μπεσίκτας, δήλωσε πιστός στους Σίξερς. «Θα είμαι Sixer μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω», ανέφερε.




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: