Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Χάουαρντ Κένταλ: «Κακώς ήρθα στην Ελλάδα, στήνονται αγώνες»

Μετανιωμένος με την απόφαση του να έρθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Χάουαρντ Κένταλ με δηλώσεις του στο BBC, κάνοντας λόγο και για «στημένα» παιχνίδια.

Ο 67χρονος Άγγλος προπονητής που έγινε γνωστός για την θητεία στην Έβερτον και πέρασε από τους πάγκους της Ξάνθης την περίοδο 1994-95 και του Εθνικού την περίοδο 1998-99, μίλησε για προσπάθεια να «στηθούν» αγώνες κατά την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν προκαθορισμένα παιχνίδια, απάντησε: «Πρέπει, διότι χάσαμε τους πρώτους 3 αγώνες».

Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό σε ποια από τις δύο θητείες του αναφέρεται, διότι ούτε με την Ξάνθη, ούτε με τον Εθνικό ξεκίνησε με τρεις ήττες.

Όμως ο δημοσιογράφος της βρετανικής τηλεόρασης επέμενε και ο Κένταλ, είπε:

«Γνωρίζω ένα πράγμα. Ένας από τους διευθυντές συνήθιζε να κάθεται στα αποδυτήρια μέχρι οι ποδοσφαιριστές να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, επειδή δεν ήταν σίγουροι (σ.σ.: από τη διοίκηση) για τον προπονητή, μήπως κι εμφανιστεί κάποιος να του δώσει χρήματα ώστε να στήσει το ματς. Κι εγώ δεν ήθελα κάποιον διευθυντή στα αποδυτήρια. Αυτοί επέμεναν να έχουν κάποιον εκεί».

Καταλήγοντας, είπε ευθέως ότι δεν ήταν σωστή η επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα. «Στην πραγματικότητα ήταν μεγάλο λάθος να πάω εκεί. Μετάνιωσα που πήγα. Βέβαια, πήρα μία απόφαση και την αποδέχθηκα. Ήμουν ακόμα στο παιχνίδι και μου άρεσε να δουλεύω με παίκτες. Δεν ήταν σωστά τα πράγματα εκεί, αλλά μου γέμισε το κενό», τόνισε ο Κένταλ. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: