Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ζήσης: «Αξίζαμε 100% τη νίκη»

Στην αμυντική προσήλωση και τη θέληση της Εθνικής στάθηκε ο Νίκος Ζήσης μετά τη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με την Ισπανία. «Δείξαμε σωστό αθλητικό εγωισμό», πρόσθεσε.

Ζήσης: «Αξίζαμε 100% τη νίκη»
Σε πελάγη ευτυχίας έπνεε όπως ήταν φυσικό μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Ισπανίας για την πρώτη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ. Ο διεθνής γκαρντ έκανε λόγο για το κίνητρο που είχε εκείνος και οι συμπαίκτες του, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο επικράτησε η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι των «φούριας ρόχας».

Αναλυτικά, ο Νίκος Ζήσης, δήλωσε:

«Είναι ακόμα μεγαλύτερη νίκη για μας επειδή έχουμε.. φάει πολλές πίκρες από την Ισπανία όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε. Σας είχα πει ότι πιστεύω σε αυτή την ομάδα γιατί έχουμε δουλέψει σκληρά. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα τίποτα, θέλουμε τουλάχιστον μια νίκη για να περάσουμε στα προημιτελικά. Ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα. Πιέσαμε πολύ και δείξαμε με σωστό τρόπο τον αθλητικό μας εγωισμό. Αξίζαμε αυτή τη νίκη».

Όσο για τον τραυματισμό του στα μέσα της δεύτερης περιόδου τόνισε: «Γύρισα το πόδι αλλά μπροστά στο να αγωνίζεσαι ειδικά απέναντι σε αυτή την ομάδα το κίνητρο ήταν μεγάλο» και πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές στην κακόπιστη κριτική που έγινε τις τελευταίες ημέρες μετά τις ήττες από Ιταλία και Φινλανδία: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που για κάποιους πριν από μερικές μέρες δεν ήταν τίποτα και είμαι σίγουρος ότι τώρα θα γίνουν… ήρωες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: