Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Που μοιάζουν Σάντος και Μίτσελ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο sport-fm.gr μία ξεχωριστή ομοιότητα του ομοσπονδιακού τεχνικού του Ολυμπιακού με τον Ισπανό τεχνικό του Ολυμπιακού!

Που μοιάζουν Σάντος και Μίτσελ!
*** Εκτός της προέλευσής τους, από την Ιβηρική, Σάντος και Μίτσελ έχουν ένα κοινό σημείο!

*** Μπορεί οι ομάδες τους να παίζουν διαφορετικό ποδόσφαιρο, με τον ένα πιο «σφιχτό» και με προσοχή στην άμυνα και τον άλλο πιο «ανοιχτό» και λάτρη της επίθεσης, ωστόσο κατά ένα μάλλον περίεργο τρόπο οι ομάδες τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό και δη σε πολύ έντονο βαθμό.

*** Τόσο η εθνική Ελλάδας, όσο κι ο Ολυμπιακός σκοράρουν τη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων τους στο β΄ ημίχρονο! Στο α΄διακρίνονται για τη δυστοκία τους, αλλά στο β΄είναι πολύ πιο πιο παραγωγικοί.

*** Ο Πορτογάλος είναι στον πάγκο της Ελλάδας σε 21 παιχνίδια κι από τα 28 συνολικά γκολ της ομάδας μας, τα 23 έχουν μπει στα β΄ ημίχρονα! Τα ποσοστά είναι συντριπτικά.

*** Ο Ισπανός είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού σε 20 παιχνίδια και από τα 42 συνολικά γκολ των ερυθρόλευκων, τα 29 έχουν σημειωθεί επίσης στα β΄ ημίχρονα. Μιλάμε για υπερδιπλάσιο αριθμό, σε σχέση με τα 13 των α΄ ημιχρόνων.

*** Για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να παραδεχθούμε ότι γενικώς τα παιχνίδια «ανοίγουν» περισσότερα στα β΄ ημίχρονα και λογικό είναι τότε να μπαίνουν πιο πολλά γκολ, ωστόσο τα δεδομένα για Σάντος και Μίτσελ μάλλον…ξεφεύγουν κατά πολύ από το νορμάλ.

*** Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο αυτό το «σκηνικό». Όταν κάτι γίνεται τόσο συχνά, μόνο συμπτωματικό και συγκυριακό δεν είναι. Πρόκειται προφανέστατα για μέρος του γενικότερου πλάνου των δύο προπονητών να είναι οι ομάδες τους πιο πιεστικές και πιο απειλητικές στο β΄ ημίχρονο, εκμεταλλευόμενες ίσως και τις δυνάμεις που ξοδεύουν οι αντίπαλοί τους κατά το α΄ημίχρονο…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: