Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Πεινασμένη ΑΕΚ!!

Την όρεξη της ΑΕΚ για διάκριση στο Κύπελλο άνοιξε για τα καλά η Κέρκυρα. Η Ένωση... έφαγε τους Φαίακες στο ΟΑΚΑ και με το 2-0 (1-1 το πρώτο ματς) με γκολ από Μάνταλο-Αραβίδη έκλεισε θέση στους «8».

Πεινασμένη ΑΕΚ!
Χωρίς άγχος και με εμφάνιση με άρωμα Σούπερ Λίγκας η ΑΕΚ μπήκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση με γκολ από Μάνταλο και Αραβίδη «καθάρισε» την Κέρκυρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί την προίκα της (1-1) από το πρώτο παιχνίδι.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψαν οι «κιτρινόμαυροι» το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε την κατοχή (έφτασε μέχρι 67-33%) αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Τα πόδια της ΑΕΚ... λύθηκαν στο 51ο λεπτό, όταν ο Μάνταλος ευστόχησε από την «άσπρη βούλα», σε πέναλτι που κέρδισε –σωστά- ο Έλντερ Μπαρμπόσα.

Η Ένωση έψαξε και το δεύτερο τέρμα ενώ ήταν χαρακτηριστικό πως δεν απειλήθηκε καθόλου, με την πρώτη τελική της ομάδας του Γρηγορίου να εκδηλώνεται στο 69ο λεπτό! Με μοναδική εξαίρεση μια επικίνδυνη κεφαλιά του Μαρκόφσκι (81΄) η ΑΕΚ δεν ξέφυγε καθόλου από το πλάνο της και καθάρισε το ματς στο 82ο λεπτό με τον Αραβίδη, ενώ λίγο αργότερα είχε και δοκάρι με τον Μπακάκη στο 84’.


Το ματς:



Ιδιαίτερα κεφάτη μπήκε στο ματς η ΑΕΚ. Οι παίκτες του Δέλλα πήραν από τα πρώτα λεπτά τα ηνία του ματς, δείχνοντας πως δεν θέλουν να αφήσουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Κέρκυρα. Μάλιστα το γεγονός πως οι Φαίακες είχαν δώσει μέτρα στο γήπεδο, βόλεψε ακόμη περισσότερο την «Ένωση» που ήταν συνεχώς στην επίθεση (67% - 33% κατοχή) και έψαχνε το γρήγορο γκολ.

inner

Με τον Κουτζαβασίλη να κρατάει όρθια την ομάδα του στο σουτ του Ανάκογλου στο 25ο λεπτό, η ομάδα του Γρηγορίου κατάφερε να περιορίσει σημαντικά την ΑΕΚ, που έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην τελική πάσα. Η Κέρκυρα ανέβασε πολύ τις γραμμές και πήρε ανάσες στα μετόπισθεν, ενώ έκανε και τους παίκτες του Δέλλα ιδιαίτερα προσεκτικούς. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τους «κιτρινόμαυρους» να ανακτούν την κατοχή και να αγγίζουν το γκολ με τον Μπαρμπόσα στο 44ο λεπτό.

Αυτό που κυνηγούσε για σχεδόν 45λεπτά, πέτυχε μέσα σε διάστημα 6’ στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ. Ο Μπαρμπόσα κέρδισε πέναλτι, ο Μάνταλος ευστόχησε στην εκτέλεση και ο δρόμος της πρόκρισης άνοιξε στο 51’. Το γκολ άνοιξε την όρεξη των γηπεδούχων που παρέμειναν στην επίθεση και κυνήγησαν το δεύτερο τέρμα που θα κλείδωνε το παιχνίδι. Η Κέρκυρα από την μεριά της έδειξε να έχει χάσει τη συνοχή της, έπειτα και από τις μαζεμένες αλλαγές που έκανε ο προπονητής της (η μία αναγκαστική).

inner

Η εικόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν άλλαξε ούτε και με το πέρασμα των λεπτών. Η Ένωση συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι, όμως το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα έλειψε. Από την μεριά τους οι Φαίακες, αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά και λίγο έλειψε από μια σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα να φτάσουν στην ισοφάριση όμως ο Μαρκόφσκι ήταν άτυχος στο 81’. Στο επόμενο λεπτό, όλα τελείωσαν. Ο Αραβίδης έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια έκανε το 2-0 και έστειλε την ΑΕΚ εύκολα στους «8» της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:



ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (84’ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (88’ Ντακόλ), Πλατέλλας (77’ Μπρέσεβιτς) Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Στον πάγκο: Π.Ντούνης, Μ.Ντούνης, Ρόβας, Σαρρής

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46’ Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57’ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57’ Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ

Στον πάγκο: Σέτκους, Κρητικός, Ντιόγκο, Κουμπούτα

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης

Γήπεδο: ΟΑΚΑ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: