Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Την έκπληξη ο Οθέλλος, το καθήκον τους ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ!!

Ιστορία έγραψε ο Οθέλλος, καθώς επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα και προκρίθηκε στους «8» του κυπριακού Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του. Πέρασε εύκολα ο ΑΠΟΕΛ, πρόκριση στο τέλος για ΑΕΛ.

Την έκπληξη ο Οθέλλος, το καθήκον τους ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ
Ιστορική νίκη πέτυχε ο Οθέλλος στην έδρα του, καθώς επικράτησε 2-1 με "ανατροπή" του Απόλλωνα Λεμεσού και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπριακού Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του. Την πρόκριση «σφράγισε» και ο ΑΠΟΕΛ, που επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού Λευκωσίας εντός έδρας. Δραματική πρόκριση η ΑΕΛ (2-2 εκτός έδρας με τον Εθνικό Αχνας), που ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά.

Ο Οθέλλος είχε πετύχει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ στο 1-1 του πρώτου παιχνιδιού κόντρα στον Απόλλωνα. Ωστόσο, το παιχνίδι "στράβωσε" νωρίς για τους γηπεδούχους, καθώς ο Παναγιώτου με αυτογκόλ στο 2’ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν πτοήθηκαν, πίεσαν και, με τον Λοΐζου να πετυχαίνει γκολ στο 15’ και στο 45’, "γύρισαν" το ματς και προκρίθηκαν στους «8» της διοργάνωσης.

Εύκολο απόγευμα είχε ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Οι πρωταθλητές Κύπρου είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι 1-0 εκτός έδρας και ο επαναληπτικός ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, με τον Ντε Βινσέντι να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του μόλις στο 19’. Στο 68’, ο Σέρινταν έκανε το 2-0 με κεφαλιά, με τον Εφραίμ να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 82’.

Παραλίγο να γνωρίσει αποκλεισμό-σοκ η ΑΕΛ κόντρα στον Εθνικό Αχνας. Η ομάδα της Λεμεσού είχε πάρει δύσκολη νίκη με 1-0 στην έδρα της στο πρώτο ματς, ενώ στον επαναληπτικό κατάφερε να προηγηθεί νωρίς, με τον Σαρντινέρο να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3’.

Η πρόκριση έδειχνε να «κλειδώνει» υπέρ των φιλοξενούμενων, καθώς η ομάδα της Άχνας χρειαζόταν πλέον τρία γκολ για να "ανατρέψει" την κατάσταση. Ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και με τους Πιντσέλι και Ταλ να σκοράρουν στο 24’ και στο 44’, έφεραν τα πάνω κάτω. Στο δεύτερο ημίχρονο, πίεζαν και οι δύο ομάδες για το γκολ με τον Ταλ, όμως στο 84’ να γίνεται μοιραίος για την ομάδα του, καθώς έκανε χέρι εντός περιοχής, με το διαιτητή να δίνει το πέναλτι στην ΑΕΛ. Ο Τακπατζούμι δεν αστόχησε, έκανε το 2-2 και έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά.

Εκτός από τον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΛ και τον Οθέλλο, στα προημιτελικά του κυπριακού Κυπέλλου έχουν προκριθεί ο Ερμής Αραδίππου, η ΑΕΚ και η Καρμιώτισσα. Με το… ενάμιση πόδι στους «8» βρίσκεται και η Ομόνοια, καθώς είχε «διαλύσει» με 4-0 την Αγία Νάπα και καλείται απλά να το υπερασπιστεί την επόμενη εβδομάδα. Προβάδισμα πρόκρισης έχει και η Ανόρθωση, καθώς είχε επικρατήσει 2-1 εκτός έδρας κόντρα στον Διγενή Βορόκλινης.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου του κυπριακού Κυπέλλου (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Αναγέννηση Δερύνειας - Καρμιώτισσα 0-1 (1-2)

Εμής Αραδίππου - Δόξα Κατωκοπιάς 2-0 (3-1)

Οθέλλος - Απόλλων Λεμεσού 2-1 (1-1)

Νέα Σαλαμίνα - ΑΕΚ 0-1 (0-1)

ΑΠΟΕΛ - Ολυμπιακός Λευκωσίας 3-0 (1-0)

Εθνικός Άχνας - ΑΕΛ 2-2 (0-1)

Ανόρθωση - Διγενής Βορόκλινης 4/2 (2-1)

Αγία Νάπα - Ομόνοια 4/2 (0-4)

*Με έντονα γράμματα οι ομάδες που έχουν προκριθεί στους «8» *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: