Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Δεν τους έβρισκαν ούτε με τζι-πι-ές!!

O Μiltos+ σχολιάζει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ...
Δεν τους έβρισκαν ούτε με τζι-πι-ές!
Παραμονή του ντέρμπι(;) Ολυμπιακού - ΑΕΚ, έγραφα περί «κουτσών αλόγων». Δεν χρειάζεται κανείς να είναι ...κτηνίατρος για να κάνει διάγνωση βλέποντας αυτή την ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό...
Παραπάταγαν οι παίκτες της ΑΕΚ, οι πιο πολλοί εκ των οποίων σε άλλες εποχές δεν θα έπαιζαν ούτε σε προπονητικό δίτερμα στους Θρακομακεδόνες. Πιο πιθανό είναι να έπαιζαν δίτερμα στο τοπικό Θράκη - Μακεδόνες, παρά να αγωνίζονται σε ομάδα που -λέμε τώρα- ξεκινάει τη σεζόν με στόχο τον πρωταθλητισμό.
Για πλάκα το πήρε το ντέρμπι(;) ο Ολυμπιακός. Με τον αέρα της περσινής εξάρας, με καλή ψυχολογία από τη νίκη της Τούμπας, αποφασισμένος και πλήρης, μπήκε στο γήπεδο, έπιασε την ΑΕΚ από το λαιμό, την απείλησε δυο φορές στο πρώτο τρίλεπτο, την έβαλε από κάτω στο πεντάλεπτο και μετά της έκανε πλάκα.
Βρήκε και τα έκανε, όμως. Όταν έχεις πλάγια μπακ τον Κοντοέ και τον Καράμπελα, πρέπει να κάνεις αίτηση στην Έπο να σου επιτρέψει να ξεκινάς τα ματς με 13 για να βάζεις δύο να τους ...φυλάνε. Για τον -πρώην Κολοσσό και νυν γερασμένο Μολοσσό- Δέλλα, δεν θα κάνω σχόλιο, γιατί σέβομαι -μαζί με τα χρόνια του- την προσφορά του στο Γιούρο 2004. Ο ίδιος μάλλον δεν τη σέβεται...
Παίζοντας, λοιπόν, απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό με μείον τρεις στην άμυνα, στο μόνο που μπορείς να ελπίζεις είναι να σε λυπηθεί ο Θεός του Πάτερ Κωστένογλου, έτσι και θυμήθηκε να περάσει πρώτα το πούλμαν από τον Χριστό στα Σπάτα, για να κάνει κανένα τάμα. Θα μου πείτε, «καλά ρε Μίλτο, άμυνα δεν είχε η ΑΕΚ, στην επίθεση γιατί δεν έκανε τίποτα;».
Ποιος να κάνει και τι; Ο Μάκος κι ο Βάργκας δεν ήξεραν τι να πρωτομαζέψουν. Πώς να δημιουργήσουν κιόλας; Ο Λεονάρντο έπαιζε δεύτερος αριστερός μπακ για να βοηθάει τον Καράμπελα κι ο Μπέλεκ δεύτερος δεξιός για να μαρκάρει τον ...Κοντοέ, ο οποίος στο πρώτο πεντάλεπτο χρειαζόταν τζι-πι-ές για να προσανατολιστεί. Όσο για τους Καφέ και Λύμπε; Περιπτώσεις Μολοσσού είναι, αλλά δεν εκτίθενται τόσο λόγω θέσης...
Όλο αυτό, λοιπόν, δεν μπορεί να θεωρηθεί «ομάδα», ειδικά αν απέναντι υπάρχει ακριβώς αυτό: μια ομάδα! Καλή, σφιχτή, δουλεμένη, αποφασισμένη, από τον ...πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο παίκτη, από τον μπαρμπά-Σάββα μέχρι τον τελευταίο οπαδό. Ο Ολυμπιακός της μετά Ξάνθης εποχής, είναι άλλη ομάδα από εκείνη που βλέπαμε μέχρι τότε, μία να παίζει μπάλα και μία πεντόβολα. Μπορεί να μην παίζει κατ΄ανάγκην ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, ωστόσο είναι ο ορισμός της ομάδας: συσπειρωμένη, με κοινό στόχο, με όλο το «πακέτο» στις επάλξεις.
Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, ο Μέρμηγκας ο Βαλβέρδε εφάρμοσε στρατηγική Τούμπας. Ίσως σε αυτό να βοήθησε και το γεγονός πως η ΑΕΚ, ακριβώς όπως και ο ΠΑΟΚ, είχε τα ίδια κενά στην άμυνα. Τα ίδια προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ επειδή είχε άμυνα ανάγκης και η ΑΕΚ επειδή είχε άμυνα με ειδικές ανάγκες. Φόρτωσε, λοιπόν, πάλι τα άκρα (ειδικά το αριστερό), άρχισε τις μπούκες και τα γκολ ήταν θέμα χρόνου.
Τα έβαλε γρήγορα, δεν πρόλαβε καν να αγχωθεί, καθάρισε και μετά, αντί να το γλεντήσει όπως πέρυσι, διαχειρίστηκε το ματς επαγγελματικά, για να κρατήσει δυνάμεις ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων που έρχονται με πρώτη τη Ρουμπίν. Αλλιώς, αυτή η ΑΕΚ - καφενείο θα το γύρναγε στο τάβλι: του-λάστιχον εκεί θα έφερνε ...εξάρες!
Μέχρι η Έπο να επιτρέψει στον Πάτερ να ξεκινάει τα ματς με 13 παίκτες σε σύστημα ...Αλέφαντου, εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: