Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ρούνεϊ το έληξε νωρίς!!

Ο Ρούνεϊ το έληξε νωρίς
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε σε μια δίκαιη νίκη απέναντι στη Λίβερπουλ, η οποία πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερή της εμφάνιση στο «Ολντ Τράφορντ» τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Γουέιν Ρούνεϊ διατήρησε την ομάδα ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, τελειώνοντας το ματς μέσα σε τρία λεπτά.
Άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν κακό. Η Λίβερπουλ είχε καταφέρει μεν να μπλοκάρει το γρήγορο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ αλλά οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Ίσως το μοναδικό που θα μπορούσαμε να κρατήσουμε ήταν ένα αποτελεσματικότατο μαρκάρισμα του Ρίο Φέρντιναντ στον Λουίς Σουάρες προς τη λήξη του πρώτου μέρους, επέμβαση, η οποία έδειξε ότι ο Αγγλος παραμένει ακόμα αμυντικός πολύ υψηλού επιπέδου.
Στην επανάληψη, η άμυνα της Λίβερπουλ αγωνίστηκε πολύ βαθιά στο γήπεδο και ήταν εξαρχής δύσκολο να αντέξει με αυτό το στιλ παιχνιδιού που επέλεξε. Ο Ρούνεϊ άνοιξε το σκορ και ουσιαστικά έκλεισε το ματς μετά το τραγικό λάθος του Σπίρινγκ, το οποίο πλήρωσε η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς πολύ ακριβά. Ο τελευταίος έχω την αίσθηση ότι καθυστέρησε για ένα δεκάλεπτο να αντιδράσει από τον πάγκο, έχοντας τρεις-τέσσερις παίκτες εκτός κλίματος. Ο Μπέλαμι θα μπορούσε να περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο αφού τόσο ο Κάουτ όσο και ο Ντάουνινγκ ήταν κατώτεροι του μετρίου με πολύ κακό φυσικά τον Σπίρινγκ.
Κι όμως το ματς από εκεί που δεν έδειχνε ότι θα έχει δραματικό φινάλε, ήρθε το γκολ του Σουάρες να του αλλάξει την εικόνα. Μια-δύο φάσεις ήταν δεδομένο ότι θα γίνουν όμως ο Ντε Χέα αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ του Τζόνσον, όπως ακριβώς είχε κάνει και μια εβδομάδα νωρίτερα στο φάουλ του Μάτα κόντρα στην Τσέλσι. Η Γιουνάιτεντ πήρε το ματς γιατί έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο. Το αντίθετο δηλαδή απ’ ότι είχε συμβεί στο ματς του Κυπέλλου πριν λίγες ημέρες. Η επιλογή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να μην κάνει αλλαγές ίσως δείχνει και την 11αδα που θα επιλέξει μεσοβδόμαδα για το πρώτο ματς με τον Άγιαξ στο Γιουρόπα Λιγκ, μια διοργάνωση που ίσως θα την αφήσει αρκετά πίσω στις επιλογές του.
Ο Ρούνεϊ τράβηξε πάνω του τα φώτα με τα δύο γκολ που σημείωσε αλλά έχω την αίσθηση ότι οι καταλυτικοί παίκτες για τη Γιουνάιτεντ ήταν για μια ακόμη φορά, οι Γκιγκς και Σκόουλς. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν για πρώτη φορά στην κορυφή μετά από 120 ημέρες και θα περιμένουν το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Αστον Βίλα, για να δουν που θα καταλήξουν μετά το τέλος της αγωνιστικής. Οι δυο τους πάντως θα παλέψουν μέχρι το τέλος για τον τίτλο αφού δεν θεωρώ ικανή την Τότεναμ να αντέξει. Όποια από τις δύο έχει λιγότερες απώλειες σε αυτό το τεντωμένο σχοινί, θα είναι και αυτή που θα πανηγυρίσει τον τίτλο στο τέλος της χρονιάς.
Όσον αφορά τη Λίβερπουλ, σίγουρα έχασε έδαφος στη μάχη για την είσοδο στην 4αδα αλλά δεν νομίζω ότι με την εικόνα που δείχνουν Τσέλσι και Άρσεναλ, πως δεν έχει περιθώρια και ελπίδες. Κοντά παραμένει και η Νιούκαστλ και όποια ομάδα καταφέρει να τρέξει ένα έστω και μικρό σερί νικών, τότε θα είναι και αυτή που θ πανηγυρίσει στο τέλος.
Τέλος, η κίνηση του Σουάρες να μη δώσει το χέρι στον Πατρίς Εβρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί όλη αυτή η ένταση, ήταν σίγουρα απαράδεκτη σαν ενέργεια. Σε ένα ματς μάλιστα όπου δεν είχε το παραμικρό παρατράγουδο ούτε από τους παίκτες αλλά ούτε και στην εξέδρα.Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει και η φαρσοκωμωδία με τις χειραψίες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Το Fair Play, οι παίκτες θα μπορούν να το δείχνουν εντός αγωνιστικού χώρου

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: